Saturday, October 13, 2012

zharief aariq is 11 months old!

Zharief Aariq turns 11 month old on this very day. One more month to 1 yr old baby! At 11 months, dia macam dah faham banyak benda. Oh he can walk too! Cepat one month dari abang Mika. Dah dapat kaki, berjalan la kerja dia. His first clear word is "CAT" boleh? Nampak cat je sibuk cakap cat..then nampak dog neighbour pon cat jugak. He can say Dada - Daddy, Maaa - Mommy, Bekbek - Bibik, Mika pon boleh rasanya ada la bunyi2 dia..masih takut orang, masih susah nak kat orang lain, if mommy around, berkepit dgn mommy je la, suka manja² with mommy especially if I tengah baring² dia akan datang terus landing sebelah or atas badan, suka kacau Mika, suka gaks sayang Mika..ada 6 batang gigi..boleh panjat sofa, pandai turun katil, if nak keluar pandai dah buat muka nak ikut, suka nak rasa food orang, obsess with tv/astro remotes. Tahu pulak pegang remote then point to tv..i think dia dah boleh faham cause and effect. Alhamdulillah, dah banyak benda dia boleh buat cuma kalau boleh, tak nak la takut orang ye..susah mommy nak mingle :P



No comments: