Thursday, September 13, 2012

zharief aariq is 10 months old!

As mentioned earlier, budak ni dah pon 10 months and fall sick pulak on the day. Still Alhamdulillah and hope for many months to go. Aariq ni jenis jarang demam compare to Mika masa kecik. Pergi clinic pon boleh kira berapa kali and when the nurse tanya semlm, dia ada allergic dengan any medicine tak, I sampai kena fikir japs sebab as far as I know, I pernah bagi dia flu and fever med je, that's all. Hopefully antibody remain kuat yer (macam Mommy :P).

At 10 months, he is still standing with support, banyak dah jalan compare to crawling. Selagi ada benda dia boleh pegang, he will try to walk. Gigi masih empat but now ada tanda² gatal gusi yang ketara, dengan asyik nak gigit je. Could be the reason why dia demam gaks? He can imitate pegang phone then macam hello tapi letak kat mulut maybe sebab selalu nampak I on speaker mode kot, then bila tanya where's elmo..dia pergi to the book shelf and pick that elmo. Bila suruh sayang, pandai dah kiss. Pandai tengok cartoon, I mean dia boleh follow song la. If ada song, tangan pon clap² then swing² konon follow the rhythm.

Favourite hobby adalah buli Mika. Tarik rambut, tarik telinga, pegang mata, pegang hidung..naik atas badan Mika, rebut barang dengan Mika..semua ke arah-arah buat Mika. Ada one time tuh Mika geram, dia tolak adik dia ke belakang..nasib jatuh atas wooden floor tapi still sakit la. Dia suka tengok orang makan then bila tak dapat makan, mula la mengamuk. Hari tu I bagi rasa dia biskut suji, bagi sikit je la..then tak bagi dah. Mengamuk sampai nangis² sebab nak lagi. Oh one more hobby, suka baling remote² ke bawah sofa, then bila nak baling tuh, dia akan tutup mata and shake his head..konon macam aaa..noooo..(tapi tangan buat gaks). So cute, nanti if ada masa I record. Panjat² tuh hobi gaks sekarang. Sikit lagi nak pandai panjat sofa..so after this kena block sofa pulak.

A good boy and a bit more on the quieter side tapi tangan jalan. Mika kan jenis bising², dia macam opposite sikit well for now la. Dah kenal orang dan dah boleh nak orang gaks. Her aunts semua suka la dah dapat pegang Aariq compare time dulu². He can say "dadadada" bila suruh cakap "daddy", "mammmm" for makan and hello ada bunyi cam "ooooo" sikit. Mommy..takde nil lagi. Minum milk masih tak pandai nak pegang bottle sendiri, manja ni. Suka naik his bicycle petang² or pagi² and I can see that he's more on the observant type..could it be 2nd child syndrome? Overall he is doing well and Alhamdulillah for this precious gift. Happy 10 month old, Aariq. Love you so much!

No comments: