Sunday, September 16, 2012

that unfortunate incident


Woke up early that morning or was it forced to wake up by the kids..hhmmm..early riser la mereka ni. Took the kids out for a morning walk. If before 8am, weather memang best. Sejuk je. Then terasa nak makan nasi lemak makcik..so pergi tahpau with Mika. Today semua orang macam dah sihat, including la bibik (with that bertambah la task dia :p) Actually bukan I yang suruh, dia yang dengan rela hati je pergi lap all the sliding doors, basuh grill dekat luar and also did I mention dia basuhkan my curtain yang bertahun tak pernah basuh..good memang good but what if curtain tuh mmg tak boleh basuh ke apa..ok nvm benda baik, I ok je. My appetite pon dah datang balik, itu sebab beli nasi lemak :P

Lunch with mom, bro and sis dekat Shah Alam and an unfortunate incident happened. We were at this restaurant (nama dirahsiakan) and time ni Aariq duduk dlm high chair tengah makan. Tengah sedap² dia makan, waiter datang bawak my food. My mom dah cakap letak jauh sikit sebab ada baby, tapi dia tak dengar or entah tak alert kot. In the tray ada a bowl of soup. Aariq ni tangan dia cepat..so terus dia tarik bowl tuh. Nasib time dia tarik bowl tuh tak terbalik and bibik cepat² tarik high chair ke belakang. Tapi kena la jari² dia. He screamed and cried..and cepat² basuh tangan. Waiter ni nampak la dia rasa bersalah cakap sorry semua then tolong ambil cucumber sebab tu je benda sejuk yang ada time tuh. Sian Aariq..dan nasib baik kena sikit je and only to his fingers. Dah la baru baik demam kan..then kena pulak sup panas. Muka pon ada lebam² sebab jatuh la, terhantuk la..ganas betul. I teringat one case dulu terbaca kat blog someone anak dia kena sup panas..haish..things happen kan so mesti kena amik extra precaution especially bila ada baby/kids time makan².

My sister is leaving for Istanbul that night..holiday. How nice..tapi without any of us tagging along pon..just her together with this kakak from travel agency yang memang we all kenal since dulu² lagi. They are bringing this group makan angin there..so my sister, assistant la kiranya :) My dad is already in Perth for 5 days leisure trip and my mom ni boleh pulak tak nak ikut my dad. Dia cakap dah pergi dulu...ishh kalau I mesti ikut punya.

 i'm bored..abang is conquering this thing
 aariq dan rakan²..yg kuning tu gigi macam aariq :)
the injured fingers..
dah sampai rumah..ceria pulak
nampak susut dah sebab muntah dan purging

No comments: