Monday, August 13, 2012

zharief aariq is 9 months old!

Aariq turns 9 months old today! Alhamdulillah. Napa cepat sangat ni? Dah boleh roll, dah boleh mengesot, dah boleh merangkak, dah boleh stand with support dan skrg dalam process balance kan diri masa berdiri. Boleh la stand for 15 seconds like that and the best part is, dia dah boleh take few baby steps. Still wobbly la dan masih belum master stand on his own. Otw la tuh..rasa macam awal sikit dari Mika..tapi lebih kurang kot. Dah boleh agak la bila nak stand, bila nak duduk, stage yang banyak jatuh pon iye jugak. Ada je la ter miss step sana sini. Pandai clap hands, pandai show fan bila tanya mana fan, dah ada 4 batang gigi and macam ada je lagi nak naik..dan dah bising. Mulut bunyi² macam cakap tuh. Manja mommy sangat ni..bila nampak I memang orang lain tak laku. Daddy dia pon dia tak nak..asyik la nak suruh I amik dia. Bila orang lain amik, dia buat cam koala hug tuh. Tak banyak perbezaan dengan abang dia, cuma Mika ada la bab² lain dia advance sikit. Maybe dari kecik mmg dah nampak dia ni senang bersosial. Aariq on the other hand is a bit reserved. Syndrome anak kedua kah? Bila makan dia akan cakap "mamamamam"  tengok orang lain makan mulut pon kunyah². Suka kacau abang..bila abang cry, dia sibuk nak tengok abang cry..sambil tegur..in 3 mths time dah 1 yr old..insyaAllah double birthday celebration this yr.


Happy 9 months old Ahmad Zharief Aariq!

No comments: