Friday, August 24, 2012

Raya Day 6

On Friday that week of Raya, I notice Aariq macam nak kena flu. Aariq jarang sangat kena flu and ni mesti sebab dapat from Mika, he had it right before Raya. Sebab nak travel again that weekend, we went to see our old time fav doc at Subang. The clinic normally tak pack tapi sebab it's located at ss 15, you can imagine la how dengan takde parking, kereta banyak. Terpaksa double park. This doctor memang so far the best kot. Mika from small memang dengan this doctor je, apart from the one in Columbia Asia. But since we have moved to PH, kena tukar Paed to the one in Bandar Puteri. OK gaks that one but long queue. Kena register siap² baru datang. OK back to Aariq. Doc check cakap throat ada merah sikit. Gave us the flu med and standby ubat demam. Itu saja. Alhamdulillah, bagi dia satu dose je dan the next day baik dah (must by my gene ni :P)

 guarding the door while hubby went to get something
my hairless baby :)

After that went to Giant for light shopping. First time Aariq duduk dalam trolley (nampak sangat jarang bawak dia keluar ni). We left for Bahau dalam 3ish tuh pon hubby suruh drive dulu sebab dia ngantuk. OK no problem. Highway je. Drove all the way sampai Seremban, stopped by at McD drive thru then he took over but luck was not on his side sebab area Ulu Bendul jam sikit..slow moving but not that bad la. Sampai Bahau at 6pm and tengok khemah semua dah siap pasang. My mom sewakan rumah sebelah my aunty and the condition..boleh la tapi not that clean kot. Tapi ok la untuk tidur je sebab the while we all kat rumah my aunty je.



That night ada kenduri tahlil dan Mika dah berkenalan dengan seorang aunty ni..Ellie's student. Suka sangat dia kat aunty tuh sampai aunty tuh cakap apa² dia OK je. Cheeky boy eh kamu. After kenduri hang out japs then back to the house untuk tidur. My family tidur kat hall while my parents dalam bilik together with Mika sebab bilik ada air-cond.



No comments: