Thursday, August 23, 2012

Raya Day 5

We went to BM that evening sebab ada family gathering that side pulak. Time ni semua orang ada. Dinner followed by photo session (tapi still waiting for the photos). Sebab dah malam mood budak² macam tak best dah. 9pm is their bed time and Mika bila tak tidur siang, malam jadi cranky la. I know my kids well, if tak tidur siang..by 9pm masih awake..mesti akan moody. Despite all that dapat la snap family photos and whatnot and just nice sebab Aariq dah mula cranky gaks, demanded for his milk and sleepy too. Mika sempat la merajuk malam tuh sebab dia menyelit time hubby and his siblings ambil gambar but tak nampak la dia coz he was blocked by someone then siapa ntah cakap "Mika tak masuk dalam gambar pon.." and that boy dengar. That someone don't mean anything pon, biasa la..cakap² biasa but when Mika heard that dia jadi terus emo then tanya napa Mika tak masuk gambar..sian pulak dengar. Dia merajuk terus masuk bilik. Malu la tuh sebab kat luar ada kakak Sarah. Small thing je sebenarnya but sebab dah ngantuk and all, terus jadi big issue. Bila cakap jom salam, collect duit raya..terus elok pulak. Eh cicit siapa la ni? Sempat la main bunga api kejap. If buat awal sikit ok kot, takde la scene penat, merajuk ni semua. So bila anak dah buat hal, mak dia pon mesti la rasa tak best dah..dah la sikit² mommy..semua pon mommy..huhuh..

No comments: