Wednesday, August 22, 2012

Raya Day 4

Raya ke-4 kita pergi visit animals at the Zoo :) Last time datang time tuh Mika baru nak 1 yr old and he was too small to understand or nak kenal the animals. Ni dah nak masuk 4 tahun, memang banyak faham la dia. The weather was good, panas bila nak balik je and the crowd memang ok sangat, tak pack. Plan nak bawak Aariq and bibik too tapi bila fikirkan panas, nak jalan sana sini..err..no need la. Dulu pon Mika pergi time nak 1 tahun dan tak faham sgt ni nak bawak Aariq yang 9 bulan ni..ok better not. If orang cakap tak kesian ke tinggalkan Aariq kat rumah..well I lagi kesian kot kalau bawak dia dengan panas, berpeluh tak selesa semua. Plus nak bawak Mika naik train after that. Takpe Aariq, petang tuh mommy balik bawak gi jalan2 (sebenarnya tak ingat langsung petang tuh pergi mana..ada pergi mana² ke? napa saya langsung tak ingat ni??)

Done with zoo, lunch at Cozy Corner yang hari tu pergi tutup. This time lunch hour, nasib dapat tempat. After that bawak Mika naik train to KLCC. Train ya Allah penuh nya orang sampai Mika trauma nangis². Nasib ada orang bangun bagi duduk, way to go Malaysians! Bila dah sampai KLCC lagi orang ramai. Tak nampak jalan apa pon, nampak orang je. I think Mika dah penat so apa lagi, tantrum la. He wanted a toy, so pergi Isetan to grab him something then balik terus. Orang ramai everywhere. Nak makan pon kena queue and all. OK saya culture shock sebab tak pernah jadi macam ni lunch hour kat Cyber :P They all yang working at KLCC biasa je kot






No comments: