Friday, July 13, 2012

zharief aariq is 8 months old!

Zharief Aariq turns 8-month-old today. Cepat semacam je. I miss small baby! Small as in tak la small sgt..mcm age dah start bam bam tapi duduk diam2 je..hahah..having said that, Aariq is so mobile now. Tak boleh duduk diam. Basically his progress so far lebih kurang masa abang dia 8 month old gaks.

At 8-month-old:

  • able to sit and crawl 
  • able to pull himself up, grabbing to any available furniture (to us also) and then standing while holding onto it in a wobbly way just like what is stated in BabyCenter :)
  • tapi masih belum tahu nak duduk balik..bila dah lama berdiri, mula la cry for help
  • suka sangat bila nampak abang dia, excited
  • manjaaaaa..manja mommy, manja bibik jugak..huhuh. what to do, the whole weekdays with bibik kan
  • pandai tantrum dah..if tutup pintu, mula la marah nak keluar
  • still takut strangers..worse if tak cukup tidur..so different from mika time kecik dulu. guess sbb mika letak kat nursery, so dia dah biasa dgn org lain
  • love to bertatih..tak sabar nak jalan ke sayang?
  • gigi masih 2
So far so good, Alhamdulillah. We love you so much Aariq!

No comments: