Saturday, July 21, 2012

first day of Ramadhan

First day of Ramadhan and it felt on a Saturday. Mika bangun² tanya kita nak pergi breakfast ke..mmg routine on a Saturday, bfast dekat luar :) tapi lepas dah explain, tak hari ni dah start puasa..elok pulak dia faham tak push we all nak keluar. Breakfast bibik masak je la untuk Mika..makan roti telur then for lunch I masak ikan merah goreng, sup sayur for Mika..Aariq I amik sup sayur tuh without salt then buat porridge brocolli+kentang. Masa nak makan, tabur sikit ikan goreng merah yang digoreng with unsalted butter. Bila I suap Mika makan, I sendiri terliur tengok.

That evening, Iftar dekat BM. Before anything, memang I siap² bagi Mika makan dulu. Boleh tahan banyak dia makan hari tu. Time berbuka, elok la dia main dengan kakak Sarah dia. Memang best tengok they all, ngam je. Cousins age dekat², insyaAllah rapat. Macam I dengan my cousins-duts.

Kat rumah in-laws, my MIL masak asam pedas, sup sayur, ayam masak (er...tak tahu), sayur tempe goreng (ye kot nama dia ni). Lauk banyak but sebab buka I terus minum air grape sejuk, terus perut jadi tak best. So makan sikit benar. I usually berbuka dgn air panas. Aariq nampak the kids, dia teruja la. Buat² bunyi..dia dok kejar Adam tapi Adam dah ada kaki..tunggu sikit bulan lagi Aariq. Nanti leh main dah.

mika all cheeky and fun..aariq mesti la serious look :)
my sis said, "aaron aziz look"..haha..
dulu mmg nak bagi nama aaron tapi telah direject bulat² oleh hubby..

No comments: