Sunday, July 1, 2012

entry rojak

I actually plan to cook today..dah beli dah bahan in the morning but in the evening hubby cakap ada kenduri kahwin. See..selalu tiba² kan? Tapi I don't mind sebab food orang kahwin..rezeki jangan di tolak cuma nak dress up to leceh sikit. Brought Aariq this time and his second kenduri dia pergi. Masa sampai hubby angkat Aariq, I dengan Mika. Sebab bukan I yang carry dia so I tak de la bau apa. Bila hubby pass kat I sebab dia nak ambil food, alaaa..Aariq ni buat business pulak. So suruh hubby and Mika makan dulu while I hold him then baru clean up kan dia. Nasib dekat community club so ada la proper toilet cuma changing table takde..so kena baring kan Aariq dekat sink. Pull up pants for Aariq mmg takde pulak sebab jarang kan bawak dia keluar. Must standby pull up pants. Dah change and all baru boleh makan dengan aman. Aariq ok pulak, tak takut orang ramai² and at one point kawan hubby pegang, dia ok. Tengok mood kot. Btw, club ni dekat je with PIL's place. Next time boleh datang and we go for a swim pulak.

On the way back detour kejap to Subang to buy some stuffs then headed home. The kids tidur ada la one hour kot for Aariq at least. Mika bangun je hubby tengah tahpau goreng pisang dan dia nak pee sangat but takde toilet kat situ, had to put him on diaper. Sampai rumah, buat laundry  it was day off for the maid. I sempat masak porridge Aariq. Dah lama tak buat kerja rumah and it felt so great! On the other note, I think baju raya Aariq macam dah banyak kot sebab hari tu I kemas balik baju² lama Mika..semua masih baru then cam eh bukan ke baru pakai ni? Still teringat Mika baru pakai baju² tu semua. 2 months lagi Aariq dah 9 months, same age time Mika first raya dulu. How time flies!

No comments: