Wednesday, June 13, 2012

zharief aariq is 7 months old!

I miss to post an entry the day Aariq turns 7 months old which was last Wednesday (gonna backtrack this) Dah 7 bulan dah dia..kejap je kan?

At 7 months:
  • Dah ada 2 gigi kat bawah
  • Dah boleh bergerak dgn laju, commodore style. Dah la dia gerak tangan kiri static..means dia gerak using his right hand/elbow

  • Dah angkat² bum bum..kekadang tengok macam caterpillar tengah jalan
  • In the process to sit..dok senget² kan badan, main lepas² tangan



    • Dah banyak bunyi..he likes to watch things around him..bila dah tengok dia macam bunyi aknowledge sambil kerut² muka
    • Pandai dah tengok TV, cartoon la normally
    • Suka tarik rambut abang, jealous la tuh kot :P Pic bawah ni, kaki saja je letak kat abang dia


    • Masih takut orang! If dia bangun tidur then surrounding tak familiar..nangis la apa lagi
    • Suka barang yang orang lain pegang..abang dia la selalu jadi mangsa..berebut Ipad, berebut toy..bila elok je barang tuh orang tak usik, dia tak nak pulak. Good thing about abang, dia tak marah adik dia or hit him..well at least not for now 
    • Habit before sleep at night, golek² with me and abang. He will move around from one end to one end then manja² dekat abang dia..baring sebelah then suka sangat bila kena kiss/tickle..manja boy of mine


    • Can sit on baby chair..boleh tepuk² tangan or bang toy on the table
    • Able to sit unsupported


    • Dah makan macam² gaks (carrot, broccoli, cauliflower, apple, pear, oat, kiwi, potato, baby's biscuits, anchovies, bayam) but still belum intro chicken/fish to him..maybe towards 8 months kot

    • Able to hold his own bottle but a bit lazy sebab manja ni dengan bibik



    Mostly stuffs his brother could do when he was 7 months old, dia boleh buat dah. Hope he will be able to sit-crawl soon. Mommy doakan the best for you and your brother. Happy 7 months old Ahmad Zharief Aariq!!

    some ppl claim that he looks like me. Well if he is, i'm glad he does :)

    No comments: