Monday, May 14, 2012

just the way i like it

How was your weekend? Yesterday was fun! Awal pagi sudah berada di Pyramid..saja bawak the kids jalan. Jarang bawak Aariq keluar, so bila bawak macam awkward pulak. Nways, shopped for the kids' clothes and we left Pyramid by 12 noon. Kejap je sebab nak catch Aariq's meal time also before Mika mengamuk sebab lapar.

 mula-mula ok lagi posing
 start dah nak ambil toy adik
dah tak duduk diammmm..

We then headed to mom's. My grandma, aunt and cousins dropped by for lunch. Umi masak ayam masak lemak, sup sayur, ikan goreng. For tea we had lemang+rendang, karipap, lepat pisang, lepat ubi dan apam balik. Kuih beli je :) Bila dah ramai semua pon jadi sedap. We had a great 'duts-mommies-children-boding-time' sesuai la dengan tema Mother's Day. My cousins la ni tanya siapa boleh touch kaki bila duduk melunjur..ala macam masa school dulu..tengok² only my mom, aunt dan Mika je boleh buat. We all ni semua tak boleh buat. Even bila diri pon tak boleh nak touch kaki..macam-macam cara la try. Sungguh tak flexible..hahah so funny. Yang best nya, our moms can :) comel je mereka ni. I love it when we duts gather..ada je benda yang kelakar terjadi. Aariq pulak org ramai² dia takut la sbb tak kenal..warm up kena lama sikit but slowly dia..huhuh. Funny sebab dia stare lama dulu, digest, download..tak register then baru dia nangis..apa la..so funny

Hubby balik dulu, I stay with the kids till 5pm. While we were they, Mika spend some time dengan Tok Bah..pukul bola. Berpeluh² budak ni..tak reti duduk diam dan tak tahu penat.

bersemangat betul
 aariq duduk dalam rumah je
sila ignore aunty Zira kat background tuh
 tummy siapa paling besar..angkat tangan!

Petang buat grocery shopping and I must say Hero macam menarik dan murah je. Just kena avoid Sunday petang kot sebab banyak orang² asing :) It was already 7pm bila sampai rumah, mandikan Mika yang masam, then golek² with the kids on the bed. Hubby got meeting at 8pm sampai 3 something kot..lama tuh. Kesian dia. Only got to sleep at 4am. Sunday was well spent with family..just the way I like it :)

No comments: