Tuesday, April 17, 2012

my number 1

I think kan..it's time to pull Mika from the nursery and stay at home instead. First time teacher dia call tadi sebab he cried bila suruh naik van balik. Semalam hubby yang fetch dia sebab he did not want to go to school so we told him, if pergi boleh duduk rumah Tok Mi. So hari ni dia ingat duduk rumah Tok Mi lagi kot. Dah sampai nursery, tak nak turun van cakap nak balik rumah and he said daddy is at home nak bawak Mika pergi jalan. Haih la anak..kesian kamu. If nursery memang la tak dapat layanan macam kat rumah tapi dah lama kot dia duduk nursery. Dah besar ni baru leh bezakan kot duduk rumah dan nursery. I bukan tak nak dia duduk rumah lagi but I takut the maid tak larat nak handle Mika. Dah la maid tu lemah lembut, Mika pulak refuse to let the maid assist him. Sooner or later memang kena face gaks this thing so guess we'll start in May. Mesti nak kena sekolahkan maid dulu ie switch on the DVD player, charge the Ipad etc. Haih..boleh ke maid ni handle 2 kids at one go..well kena try la kan nak tau boleh ke tak. Hopefully everything goes well. With that, I'm going to have a slow talk with the babysitter petang nanti. Dia dah jaga Mika since 4 mths old sampai la skrg ni and eventhough she's just a babysitter tapi sayang tuh dah ada kan. Hati orang mesti kena jaga. Risau risau risau..duduk nursery risau, duduk rumah pon risau..tapi my mom dah ckp dia boleh tlg tgk² kan..ok not so risau :D Why not put both of them at my mom's? Sebab I tak nak burden kan my mom..she got her own things to do, if cuti sekolah kejap² boleh la. OK, time for another meeting. Later.

No comments: