Monday, April 16, 2012

i want to..

Hey ya..just came back from lunch. See, bila dah start type, macam² pulak nak type kat sini. Last Wednesday kan cuti, so hubby, Mika and I went to look for running shoes. Guess siapa nak beli? Yours truly la. I've put on weight..errmm..which memang pon dari masa I pregnant lagi then I managed to loose that extra 11 kilos after I gave birth to Aariq, then standard la lagi 3 kilos tuh dr before pregnant kan Aariq sampai la deliver tak pernah nak hilang. Tapi tuh ok lagi sebab I still can fit into my jeans and those jeans are mostly skinny/fitted jeans. Tak perlu risau la kan..tapiiiiiii...hari tuh, my jeans yang selalu nya I pakai muat-muat or before this loose sikit..its either dah ketat or muat² or tak muat! WTH?? Nampak sgt after confinement tak jaga makan. So from loosing 3 kilos, now I need to shed 6 kilos altogether hence the running shoes. Kalau tak jangan la harap nak ada running shoes..dah lama kot tinggalkan dunia lari² ni.

It does not help also now I duduk goyang kaki dekat rumah balik from work plus dinner macam kena makan berat. Dulu ok je makan light². OK, bersyukur sebab ada helper tapi tuh la, bila dah ada I dah kurang kerja nak buat (bagus Eeja, salahkan helper..sendiri mahu ingat la kan?) If dulu, I will do the laundry at night, fold baju, iron ke..then sometimes if terlalu rimas dengan keadaan rumah, I will sweep or mop at night. I don't need to exercise pon dulu sebab senang je boleh berpeluh² buat kerja rumah plus jaga Mika alone sebab hubby on shift.

Now dah beli shoes elok pulak duduk dalam box je dia, dalam plastic tak bukak² dari hari tu..tak bersemangat langsung. Tapi bab beli baju yang baru dapat last Friday and Saturday laju pulak bukak test pakai. Nasib muat di situ. Balik ni nak tengok video exercise and hope to do one tonight. Depan tv pon jadi so I can fit into my jeans back. Motivation..meh tengok photos ni. I tak nak la unrealistic sgt to get my pre-pregnancy (before Mika) weight tapi these two will do for now. Time ni tak kurus tapi boleh la nak pakai jeans lagi..huhuh..kesian betul :(

 @211010 
my jeans yang I hope boleh pakai balik

No comments: