Wednesday, April 25, 2012

first field trip

Yesterday was Mika's first field trip..pergi jauh ke KLCC. Petrosains to be exact. Mika dah la lately ni drama sungguh nak pergi school tapi semalam okay la, tak nangis dah bila sampai school. Hubby and I sent him early..around 7.40am sebab bus leaving at 8. Then sempat la we all bfast kejap and we decide to just tengok from jauh. Rasa nak follow sampai KLCC je..I was this close of taking EL tapi change my mind. Takut nanti I pergi then I ternampak Mika nangis or something tak best ke, lagi buat I susah hati. Not good for mak² yang cepat panic ni, in this case I la. So let him be with the teachers. Dalam circular cakap he will reach school only at 1pm but when mom called me at 12.15noon, dia dah sampai pon depan rumah that time. My mom memang on and off at my house, at least for this first week. She will monitor Mika balik frm school then she will go back and leave the kids with the maid. Mika memang dah tak nak ke nursery. He is more comfortable at home rasanya. Takpe la, ok gaks macam tu. The brothers should be together plus I could save on the nursery fee like a lot too.

I rush home that evening and dah sampai hubby on-call pulak. Haish..baru rasa nak makan ayam penyet :P so I brought Mika to the park, main bola with him. Will do it again today. Time ni la nak rasmi kan sports shoes yang masih elok tersimpan dalam kotak. We had nasi briyani for dinner sebab last Saturday ada kenduri on dad's side, so my mom tahpau some lauk yang di buat khas oleh pakcik Abah. Memang sedap. Dah la after dinner hujan..the kids tidur and guess what..mommy dia pon join sama..so not healthy. I notice that Aariq ni ada perangai yang sama dengan abang dia. Tak suka pakai selimut. I elok la balut dia, bila I sedar tengah malam, tengok selimut elok dah kena tolak jauh. So socks tu memang harus pakai la. Mika tak dapat di tolong pulak, pakai socks pon dia bukak. Kids!

No comments: