Monday, April 2, 2012

aariq's 4-month-old checkup

Lama tak update blog (actually ada je I letak entries baru ni but I put prev dates..so kalau rajin sila scroll down lagi dan lagi). Last week like super busy. Tau² je dah sampai Friday and if month end biasa la with reports and all. Meetings, interviews..banyak betul. Tapi sempat bawak Aariq for his 4 month old checkup last Tuesday. Tuh pon dah 2 weeks overdue. Aariq kena jab. We all decide ambil yang Pneumococoal series tuh. Mika pon ada amik ni dulu. Tak silap under 1 yr old ada 3 dose ke 4. His current weight is 7.9kg and er tall..I tak ingat pulak tapi from the graph..semua either kat above line 2 and weight of course dekat line 3. Tapi Alhamdulillah, all went well cuma ada slight fever that night and the next day meragam. Puas la my mom and the maid angkat dia sebab dia tak nak kena letak. Not his usual self. Expected pon but I think Aariq is one strong boy, just like his brother. Paed said, next month dah boleh start on solid..like makan dah?? Bukan ke baru je lahir kamu ni Aariq? How time flies..Lepas dah balik tuh, I sempat ran to the saloon to trim my hair. The girl yang buat kan my hair dulu is on maternity leave, so another guy buat kan..i still prefer that girl but takpe la, dah trim dah pon :)

 elok je relax dlm ni..sleepy kot sebab time dia tidur
 tak nak layan mommy
before check-up

No comments: