Sunday, February 12, 2012

of my sunday

Before I went to bed last night, sempat pesan dekat maid to sweep and mop bawah sementara nak tunggu my mom pick her up to go to market. Told her selalu bila pagi, I akan ikat curtain, then open the sliding doors sikit bagi udara masuk. Balik from market, dia handle fish, basuh ayam, susun vege dalam fridge then she helped me to cook. Masak simple je, ikan bakar, sambal sotong, kubis masak lemak putih..she helped to prepare the stuffs..I masak. Not bad la..sebab dia pernah ada experience buat semua tuh. Not that hard to teach her. Plus I pon bukan pandai sangat nak masak. Nanti jadi macam ketam ajar anak dia berjalan pulak. You get what I mean ;)

Around 3pm, we went out to Parade. Senang sikit dia nak kemas atas, vacuum and all. Just that the master bedroom we all kunci dulu, only bagi dia masuk masa we all dekat rumah. You will never know kan. I even asked her to iron some clothes when she's done with the chores tapi I cakap la rest dulu for an hour or so before continue. Tak nak la dia ingat I dera dia ke apa. 

Mika on the other hand, mmg friendly with the maid tapi today dia macam merengek je sebab dia tak pandai nak pergi toilet to do the No. 2. Memang tak nak dah dia pakai pampers sebab if kat sekolah or tempat lain, dia nak pergi toilet to do the No. 2 senang la. Usually bangun pagi dia akan terus buat that No. 2 sebab malam kan memang masih pakai pampers. How la nak bagi dia pergi toilet. If nak No.1 no problem..No. 2 ni problem! Must find a way..

No comments: