Saturday, February 18, 2012

birthday party


Hubby went for his football tournament this morning and Mika pestered me to buy breakfast. He wanted donuts. I must learn how to make this, sebab dia sangat sukakan donut. Dulu masa I kecik pon I was crazy bout donuts and meehoon. Sama la. My mom would buy me meehoon from her office and I will eat that for dinner almost everyday. Donuts pon makanan wajib pon for me. Guess Mika’s taste lebih kurang I je and I was also 3 - 4 yrs old that time. Tinggalkan Aariq with the maid. Kejap² boleh la.

that's me with my meehoon :)

I asked the maid to prepare stuffs for me to cook later dan masak nasi dulu sementara I bfast with Mika. Sebab dia nak balik that day, suruh dia basuh all the bedsheets dan segala baju yang ada. Done with that, supervise dia mandikan Aariq. Dengan Mika sekali join mandi. Hmhm..menu for that day..kari ayam, fried cabbage + carrot + squid, sambal belacan, tempe goreng and for Mika, fried chicken. The first two dishes I masak la, bila sampai part sambal belacan dan bab² goreng, handover to the maid. Ok la dia, boleh diharap. That time hubby pon dah balik, so asked her to sweep and wash depan rumah sebab time tuh Aariq pon dah tidur. My curry..well, not bad :) To be honest, I jarang sangat masak kari ke tak pernah masak tuh pon I tanya my colleague tips nak masak sebab banyak sgt version. Yang penting paste curry mesti sedap, santan kena pekat tapi mine cair sikit but still hubby cakap pass, boleh la nak bagi orang makan. Will improvise next time.

In the evening, went for a birthday party. Kawan nursery Mika which is also niece of the nursery owner. Rumah dekat je, same section tapi sebab nak hantar maid balik then Aariq to mom’s kena buat one big turn. I tak bawak Aariq sebab dia belum mandi (tuh la..kamu tidur lama sangat, kan dah tertinggal) also tak sure macam mana nanti kat situ. Mika happy la dapat jumpa his friends sampai tak nak balik. Hubby and I decided to pick up Aariq first sebab rumah dah dekat kan. Mama macam biasa, suka babies. Dia immediately ambil Aariq. Tok Mama, Tok Ayah semua pon sibuk nak pegang. Tuh la one thing I suka sangat with the babysitter. Dia memang pandai jaga budak and the whole family nampak caring sgt. I even told her, kalau anything jadi dekat maid, will send the kids back. Expensive..tak la sangat tapi standard la anak dah 2 kan, nak murah macam mana lagi.

 with his friends..birthday girl yang baju pink
the other girl in princess dress tuh adik dia
 mika buat muka, imran ni comel
kawan baik dan kawan tak baik
dan gaduh baik balik dan begitu la seterusnya

No comments: