Tuesday, January 10, 2012

Day 2 OK lagi, day 3 KO

Mika's second day ok kot. Dropped him dekat gate je sebab parents not encouraged to wait. He waved goodbye then went in straight. I mcm terfikir dia ok ke dlm tu, dia tahu ke nak duduk mana buat apa..hubby said he will be fine. The teachers know what they are doing and we have to let them do their job. Fetched him frm school and he said tak nak pergi rumah Tok Mama. Penat la pujuk dia tapi dia ok je bila dah nampak his friends.

Day 3..mood swing dah mari. He was excited and got ready to school mcm biasa. When I told him we are running late, dia suruh cepat tapi tiba2 je cakap "Mika tak nak pandai" atau dgn maksud lain dia tak nak pergi school la tu. Pujuk lagi but bila sampai depan gate, dia ok pulak. Turun tanpa kena paksa.

Fetched him again today. Dekat school ok but again he said don't want to go to Tok Mama's. We brought him to lunch dulu. Bila sampai nursery, dah start tantrum tak nak turun. Terpaksa Mama dia angkat dia masuk. Kesian Mika kena adapt benda baru. I rasa dia penat hence tantrum. Esok dia start naik van bila balik. Maybe if he don't see us senang sikit kot. Yer la orang besar pon sometimes susah nak adapt to new environment ini kan pulak a 3yr old kid. Yg penting mommy kena strong dan kena encourage dia.

Another thing is, dia kena adapt diaperless. Actually dah start train dia last month dan kalau weekend mmg tak pakai pampers kat rumah. So far dia tau la nak ckp bila nak pergi toilet. Kat school pon teacher toilet trainkan..nursery je I belum discuss with kakak tu. Ni la susah kalau tak boleh nak jaga sendiri. Susah nak monitor but we are almost there. InsyaAllah boleh kot, slowly. Yang penting start train dr rumah.


My boy yang mood pon kadang2 ok kadang2 ko
posted from Bloggeroid

2 comments:

nazira aziz said...

so kiyutt mai anak buah muakzzz mikaa

raF|za said...

Cute, cheeky, naughty dan macam-macam lagi. Yang penting banyak mulut! Ikut siapa la tu