Thursday, August 4, 2011

salam Ramadhan

Salam Ramadhan everyone! Bz terlampau dekat office. Everyday ada je meeting/to-do things nak kena buat. Sedar² je dah hari Khamis dan 4 hari puasa dah. So far so good. I masih berjaya puasa, ye la bukan buat apa pon, duduk dlm air-cond dan gerak sikit² je. Weekend might be a bit challenging sebab nak entertain budak kecik yang tak la kecik sangat pon dari segi fizikalnya.

So far this week berbuka puasa dekat rumah my mom. We all beli la mana yang patut then makan sama². My mom memang akan masak so mana nak top-up tuh sila kan. Menu so far macam semua nye sedap la, tak sah kalau tak tambah nasi (refers to me). This is the second time I pregnant time puasa, so ada experience sikit. Sahur harus ambil + susu + kurma. InsyaAllah, boleh la bertahan. Baby pon behave well, good boy macam abang!

Day 1: 
Sahur - Baked beans, toast, scrambled egg, susu, kurma, vitamin
and for Iftar... 
ikan masak kicap, tauhu sumbat, sup tulang 

Day 2: 
Sahur - Nasi putih, ikan masak kicap, keropok, serunding, susu, kurma, vitamin (lama dah tak sahur nasi)
and for Iftar...
sambal udang, tauhu & taugeh masak lemak, ayam goreng 

Day 3: 
Sahur - Mee goreng (sikit je sebab tak sedap), murtabak, susu, kurma, vitamin
and for Iftar...
kerang rebus, ikan masak lemak, sayur kangkung
beli: ayam percik, sambal kentang, siput sedut

Hari ni tak tahu menu apa lagi but rasa nak makan sambal kentang lagi dengan nasi panas..makan begitu sahaja. Ok, selamat berbuka dan berpuasa!

No comments: