Monday, July 11, 2011

weekend update la sangat

Morning Monday everyone! Datang office mesti ke nak blog? Heh..sometimes u have to sebab nak cari idea kerja and also to kill the Monday blues. As planned, Saturday adalah hari duduk rumah diam² dan bergotong royong memBERSIHkan rumah. More to master bedroom and floor atas actually, tukar bedsheets, vacuum and mop, lap tingkap.

Memang tak pergi mana pon morning sampai la petang..except for lunch I pergi makan dekat rumah my mom. Mika ni dia tak tidur makan pon sikit², so mood agak tak best sikit bila time dia penat. Ok takpe, since dia baru baik demam, layan kan je la. Masuk-masuk kereta je terus dia terlelap. From my mom’s house to our house macam 5-7 min je kot. Penat sangat la tuh.


Petang pergi dinner at VS, USJ to celebrate my brother’s birthday (his birthday was on the 5th) and will upload the pics later in another entry. Malam tak buat apa pon, penat. Layan movie French with hubby and as usual tak habis lagi I dah mengantuk sangat. Tak tunggu habis pon.

*********************************************************************************
Sunday pulak, mission nak cari Nasi Lemak Kak Laili for breakfast tapi frust sebab dia tak jual pulak that day. Sigh, next time amik phone number and call dulu. Headed to nearest mamak for breakfast. I action cakap kat hubby nak nasi lemak gaks, so I tak nak makan. Tapi bila mamak tuh amik order, laju je I pergi order roti telur satu. Before balik singgah rumah lama, saja nak tengok the condition of the house. Rindu memang rindu but sebab I pon dah lama tak duduk situ, so kurang terasa sikit. For me, it doesn’t matter which house really tapi yang penting orang-orang yang dalam rumah..chewah.

sepi je rumah

Sempat la singgah Mydin before balik and I must say macam best je Mydin ni. 2nd time I pergi dan punya la banyak barang, quite cheap too. Next time nak datang better bring my mom dan tinggalkan Mika with hubby. Tempat ini adalah tempat perempuan :) Sampai PH je hujan and as we were about to leave for BM, hujan lagi lebat. Lunch dekat BM and it was great sebab all the family members were there. Tak la family I sorang je kat situ. Ramai-ramai la best. My MIL kena plan macam ni selalu so that anak-anak dia boleh berkumpul ramai-ramai dah la mereka ni memang jarang berouting sama-sama or berjumpa.

It was already 4 by the time we reached PH. My mom ajak dinner kat nearby warung..OK, jom! Makan goreng² je. Balik rumah, mandi, solat, lepak jap dan sebab cuaca sejuk², we all tidur quite early jugak that night. Walaupon tak pergi shopping, tapi happy sebab dapat spend time with both families.

1 comment:

nazira aziz said...

hamboi posing kemain