Monday, July 18, 2011

saturday's activities

Hellooo..eh dah Monday dah? Cepat nye. Dah la I pon macam update about weekend je lately. Like one weekend after another..cepat je masa berlalu. Last Saturday buat marketing and I bought stuffs to cook for lunch. Simple lauk je for lunch >> ikan cencaru bakar, sayur taugeh&tauhu masak lemak, sambal sotong dan ayam goreng dengan tepung KFC. I chose that menu sebab diri sendiri rasa nak makan ikan bakar dan sayur masak lemak. Tuh pon ambil masa berjam gaks la kat dapur sebab nak prepare and all. Sementara I masak, the boys main air kat depan..eh bukan main air..basuh both cars. Mika more to main air..kejap² masuk toilet gi cuci tangan dia yang berbuih, pastu main buih lagi, pastu cuci tangan, sempat minum milk in between, makan keropok la dan juga sempat buat business..main² je dia.

Sampai sakit belakang sebab berdiri terlalu lama..berat kot. Lepas masak and lunch memang I flat, sakit belakang, cramp and all. Ishhh..macam exercise pulak sakit² badan. Dah la hubby macam nak tgk that Liverpool game at 5pm dan bukan di rumah nye, dia nak tengok with his friends..FINE..go ahead, dengan syarat..bring Mika out for makan/jalan² first. While daddy is out, I la layan Mika kat rumah and hobi dia adalah main lawan². Kalau cakap mommy girl, dia cari daddy dia la nak lawan but since his daddy is not around, I la kena entertain dia. I slept early that night but dikejutkan oleh hubby suruh makan burger. That time macam almost 10pm. Later after that, we watched a movie called “Hanna”. Movie pelik and as mentioned in FB, if not for Eric Bana, lama dah kot I tido.

No comments: