Tuesday, July 19, 2011

nak shopppinnngggg

Rasa nak shoppinggggg..tgk wardrobe banyak baju dah tak muat..ishhh..dulu before pregnant kan Mika, my size was XS..if MNG punya baju kena pakai XXS..so all those baju XS dah ditukar with S or sometimes M size. I rasa the first 6 mths lepas Mika lahir I macam kurus lagi la..bukan la kurus tapi macam shrink, I guess sebab bfeed kot so berat macam cepat je turun. Then weight adalah stagnant dan ada la satu masa terlebih kg sikit and by the time I pregnant kan with the 2nd one, my weight adalah 4*kg..I never got the chance to shed those 2kg extra, makan je mana tak nye kan. Heh..sekarang I dah 5 bulan pregnant, time check up 4 bulan my weight telah naik dengan jayanya ke angka 5*kg. Macam 4 kg dalam 4 bulan, tapi in a way bagus la kan. Alhamdulillah. For this time I hope tak perlu la nak discard existing baju yang dah bersize S/M tuh..rugi..macam banyak. I hope to get back to my usual size too after deliver nanti so I can fit into my jeans yang memang saja beli size kecik². Can't wait for the arrival of the 2nd one. I wonder how the baby will look like this time..another Joe Jr? Btw, we already know the gender. Another hero in the house :) I takde gang la macam ni tapi takpe, banyak la bodyguard I nanti. Bak kata my friend "3 heroes to look after 1 hot mama" Eh hot ke? Bukan I cakap..I'm just quoting :P Can't waitttttt. Mika is extremely happy sebab ada kawan, dia cakap nak main lawan². Even dulu I ada tanya dia, dia nak baby boy or girl, he replied confident je, baby boy..then one time tuh I cam angguk², tiba² je dia macam nak pujuk I kot dia cakap "Mommy nak baby girl eh?" Seriously I'm not making this up..this lil boy memang pandai cakap. Ok boy or girl, it doesn't matter..dah rezeki kan, yang penting bersyukur dan sihat walafiat :) See, merepek² dah..nak cakap pasal shopping dan baju masuk benda lain. Baby is actively kicking..ada serupa time Mika gaks, active je. I know two is very challenging to handle but you got to experience it to know kan? Orang lain boleh je handle three at one go and with family support and not to forget husband too, InsyaAllah boleh. Ok before I merepek² lagi..better stop now.

p/s: Malam tadi mimpi Aaron Aziz. Isshhh..in that dream dia macam my bestfriend..haih boleh pulak ke Aaron Aziz pergi nye. Oh Mika tau which one is AA btw :)

No comments: