Friday, July 8, 2011

get well soon mikhail haris!

Hello! This week macam hectic betul. Mika tak sihat, on off fever from Monday then on Wednesday, hubby brought him to see his Paed ditemani my mom and doc cakap monitor lagi 2 hari..if still demam on Friday, kena buat blood test..isshh..lama dah dia tak demam lama². Paling lama pon 2 hari dah ok. And dulu la sekali dia high fever sampai admitted due to viral fever. I suspect hubby la ni menyebarkan virus. Kan dia demam last week, flu + cough semua la in the package. So doc bagi another round of antibiotics and lagi satu fever medicine to alternate with the current fever med. To date he's doing alright. I dah stop bagi fever med, last time was at 2pm yesterday tuh pon bbsitter dia ingat tak nak bagi dah but she just gave nway. I monitor gaks lepas 6 hr coz usually dah nak 6 hr je, badan dia panas balik but Alhamdulillah macam ok. Malam pon tidur berpeluh-peluh macam biasa. The cough still there though. Tapi satu je perangai pelik dia buat. Emo tak tentu pasal. Tak boleh salah sikit sure mengamuk habis, ni tak kena tuh tak kena. Over sensitif. I notice dulu kalau dia on med pon sure dia akan buat perangai, could it be the side effect, no? Maybe badan tak sihat, appetite makan pon kurang, pastu perut lapar tapi tak nak makan, then tantrum la kot. Cepat la habis kerja, I wanna go back and bring him out jalan². Make him happy. Rindu the cheeky Mika..InsyaAllah ok kot nanti. Give him some time. I hope he will be back to his usual self by this weekend. Rinddddduuuuuu. So satu rumah dah flu, cough, fever..I mmg kena berjaga² la. Not good pulak for the baby if I sakit nanti. On the other hand, this weekend macam tak boleh pergi mana je..macam bahaya je..takpe la, duduk rumah spend time with the boys pon not a bad idea

No comments: