Thursday, June 23, 2011

selamba je kamu

This morning masa hubby nak tukarkan baju Mika, Mika selamba je cakap kat my hubby "Mika nak pergi situ tadi tapi ada cicak" I was like..owh dia nampak cicak..dah lari la tuh. Then I pergi la tengok kat celah kerusi..and guess what I saw..elok je cicak tuh duduk atas cushion tak bergerak. Selalu kan dia lari kalau nampak orang. Pastu hubby sergah pon dia static je. Laaaa..mati dah rupanya. Mika pulak dia dah nampak cicak tuh duduk atas cushion, dia tak sound ke apa..bila nak tukar baju baru dia cakap and that was like 10 mins kot after that. Unlike me, nampak terus geli geleman jerit²..ewwwwwww...tak suka la cicak..GELI. Nak tak nak kena la buang kan but definitely not me la yang buangkan, even nak pegang cushion tuh pon I tak berani. Mika ni pulak lagi nak pergi dekat tengok cicak tuh time hubby nak buang. Rasa nak buang terus cushion tuh balik nanti. Dulu masa duduk rumah sewa, pernah gaks jadi..nak basuh cawan dalam sink, pastu tengok dalam tuh ada cicak dah mati..ewww...terus I buang cawan tuh. Mata dah la terbukak. Lipas or ulat sampah I still boleh tolerate but definitely not lizard dan seangkatan dengan nya.

No comments: