Monday, June 27, 2011

my busy monday

It's Monday and was raining heavily this morning. Dalam banyak² hari, hari hubby tak pergi kerja, hujan lebat dan terpaksa hantar Mika sendiri coz hubby not well (pelik, malam tadi OK je..eh eh). Hujan lebat kena drive slow² sebab tak nampak jalan..tuh la, selama ni manja sangat tak drive kan. Then got training at 9am - almost 1pm and on a Monday dan hujan? Macam slow je nak process. Pukul 11.30 perut dah berbunyi² mintak di isi memang terus tak concentrate dah. After lunch, boss nak brief something then pergi surau solat..3.45pm baru dapat duduk depan PC diam². Hubby boleh pulak ada hal yang tidak dapat di elakkan pukul 5 petang ni and promise to be back before 8pm so it's just me and Mika this evening sampai la hubby balik. On the other hand, Tok Nyang is not doing too good. Doc cakap dia sangat lemah. Allah Maha Mengetahui kalau dah sampai masa pergi la dia..mesti kena redha dan banyak bersabar, bukan dia je, semua orang pon. If it's for the best for him, ya Allah please make it quick..kesian tengok dia suffer. Bukan senang nak hidup sampai seratus tahun, so in a way Tok Nyang lucky dapat hidup past a century syukur Alhamdulillah. Banyak asam dan garam hidup dia dah rasa. I nak jugak pergi menziarah but Mika needs me. If malam nanti ada orang nak pergi, I can go kejap and hubby to look after Mika. Anyways, dalam keserabutan sana sini, a good thing happened today too. My friend dah selamat 'berhijrah'. Cantik :) Hope my time will come soon too, InsyaAllah.

No comments: