Sunday, June 19, 2011

of my weekend

Hubby got football training in the morning and while waiting for the laundry to be done, I went and grab some bfast with Mika and ate it at mom’s :) then at 10, balik rumah balik, hang baju and Mika behaved well if his daddy is not around. Elok je main sorang², tengok tv and he asked for keropok pulak..dah la baru makan one big plate of meehoon. Then dia cakap kenyang, so told him to just leave it there and when I went back inside to check on him, licin. Eh budak ni..kata kenyang. Mandikan dia, gave him milk and dia layan cartoon and sempat la dia nap for about an hour plus that afternoon. Daddy came home all sweaty and tired and soon after that we got ready for his friend’s wedding. I OK je..makan free dan nasi minyak mesti la nak. The wedding was held at Taman Bukit Subang and bila I sampai nampak macam familiar family member tuan rumah then macam..eh ni husband my friend. To cut the long story short, my husband’s friend yang kahwin tuh, adik to my ex-MMU friend. Then my ex-MMU friend ni now kerja with my ex-team mates yang dah shift to new company last Dec. What a small world sungguh. For the first time kawan hubby kahwin, I macam don’t mind to stay lama sebab sibuk berborak dengan my friend ni, just to catch things up. She has a 2 yr old son too..cepat nye masa. Baru je rasa lepak sama² time kat unihostel dulu. Hubby pulak mmg tahu his friend related to my friend tapi tak sound awal². Food sedap, dapat jumpa kawan lama..best.

Balik rumah rest kejap..then at 5pm keluar balik to visit hubby’s uncle at HUKM. OK ini adalah kesilapan besar sebab tak check out where exactly HUKM before keluar rumah. We thought it’s somewhere in Bangi dan memang on GPS and GPS pon bawak jalan macam nak ke Bangi then hubby tergerak hati nak call daddy dia. Memang bukan la kat Bangi but Cheras instead. Aiyooo..careless mistake. Tapi GPS memang betul pon sebab dia bawak ikut jalan Mines and memang dah dekat dah. Somehow the HUKM yang we all set tuh bukan the right one, klinik HUKM kat ceruk mana ntah..memang berpusing². Imagine we took about 1.5hr to reach the destination. Dah la jalan Cheras yang I tak familiar..then bila dah sampai dia dekat je dengan Alam Shah old school..laaa..cakap la awal².

Mika pon dah restless dalam kereta, kejap dalam car seat dia, kejap kat bawah, kejap kat depan dah la time tuh sibuk nak cari jalan lagi, dengan stuck kat pekan mana dah, dah la ada pasar malam pastu you know what happen..Mika main sunglass I..memang habit if naik kereta, he will put on his shades too but that day I forgot to bring his and he demanded mine. Elok je lepas tu dia campak atas kerusi..then I heard a crack sound..tengok² patah dah sunglass! Oh my Gucci..pecah dah. How la tak pecah if di duduk kan oleh budak 15 kg..I have to admit time I amik sunglass tuh mata I dah berair², sebak emo semua pon ada but I kept quiet and ada la marah gaks dia. Mika pon macam tahu dia buat salah, he climbed back into his car seat dan nampak la dia lap² mata dia..mata dah berair tapi takde sound nangis. Sedih la tuh kena marah. Then I told him “Mika kena ganti balik sunglass mommy”. He nodded. Then daddy dia cakap “Mika ada duit ke, macam mana nak ganti” then this clever son of mine replied “nanti mika pinjam duit Tok Mi, kita beli baru eh” I was like..mika mika..terus tak marah dah. Comel je reply camtuh. Mana dia dapat idea pinjam duit Tok Mi pon I tak tahu.

Finally we reached HUKM at 6.45pm, just in time before the visiting hours end. After that pergi makan, mamak jer..but bukan sebarang mamak. Dulu hubby duduk PJ, selalu we all makan sini. They serve crispy fried chicken and we had that with maggi goreng while mika makan nasi lemak. Masuk kereta je dia terus flat..bukan dia je, I pon. Sometimes ada GPS ni helpful but ada masa nye..isshh..memeningkan kepala. Then bila dah ada GPS, mula la tak confident nak ikut instinct or signboard asyik la depend kat benda tuh.

2 comments:

Tatie Sharil said...

hahahahhaa. nnt mika pinjam duit Tok Mi. bijakkkkkkkkk.

raF|za said...

tuh laa..nasib tak cakap duit Tok Nyang..huhuhuh..dia spontan je cakap macam tu