Monday, April 11, 2011

wardrobe punya story

Plan nak buat wardrobe dah lama sangat dah but ada je benda lain kena buat dulu hence asyik kena postpone. Told hubby that I want to fix the wardrobe as soon as issue kereta dia settle, so last weekend memang all out survey here and there.

Saturday, tinggalkan Mika (nak pergi tempat-tempat macam ni, wajib tinggalkan Mika) then hubby and I went to Sig. Kitchen. My mom suruh survey sini gaks. Knowing my mom, her allocated budget and ours memang la sangat lain kan..but no prob, survey je dulu. We got the details and quotation from the helpful SA and OK, still within our budget tapi still nak survey around a little bit more. Saturday juga adalah hari keluar dinner with my family. Went to Cozy House, Ampang Park and the reason why I wanted to follow sebab nak beli shoes kat sini. My sister bought one nice one and boleh tak I macam nak beli yang sama gaks. Berjaya beli and guess what, I bought 2 pairs! Happy betul.

Back to the wardrobe story, balik rumah hubby pon start design the wardrobe using IKEA’s software and when we calculated back, IKEA not within our budget but have to say thanks to the software sebab bagi we all rough idea on where to put the wardrobe, arrangement of bed and all. Kerja-kerja calculate, design and all serah to hubby as mentioned before, his taste is far more better than mine.

Sunday, kebetulan my family datang PA nak kemas-kemas sikit, so letak Mika kat situ. We went to survey around Puchong (Sliderdrobe, Kian Classic and also few other shops). My colleague ada recommend this Sliderdrobe but tengok design and all macam mahal je. Even dah masuk kedai pon tengok the display wardrobes macam mahal semacam but we were wrong! Price sangat affordable dan quality, sangat puas hati. Tapi we all decide nak survey other places too. Took back the catalogue and pergi makan. Dah la time tuh hujan lebat, and it was already around 3. Dah tengok tempat lain tapi dah berkenan sangat dengan Slidedrobe ni. SCI Kitchen pon we all tak pandang dah. So we went back to the shop and I must say kalau SA bagus, friendly, bila nak beli pon kita sure macam happy kan. So wardrobe issue dah settle. Just that they can only fix that early May sbb too many orders at the moment. It’s OK, that will give us more time to fix apa yang patut and also more time to chuck away those clothes yang tak pakai dah. Hubby siap perli cakap wardrobe besar ni sekali tak muat gaks nak letak baju² awak ni..isshh..tak muat, buat la lagi satu later just for me..bilik lanai kan ada :P After this, tersusun la sikit rumah sebab ada tempat nak store barang dah. Yeay, next project complete kan Mika's room pulak :)

3 comments:

nazira aziz said...

kak ja boleh tak masa g cozy house tu adik pakai baju terbalik?napa takda sapa notice sob sob sob!!! pastu da balek baru umi cakap
"adik pakai baju terbalik ke tu" huaa malunya saya camna nak cari calon suami ni patut lah semua orang cam pandang2 wakakaka pastu unc jalil masa kat clinic pun mesti dia pelik2 kan,sob sobsob!

raF|za said...

OMG, adik siapa la ni..terbalik macam mana? tak perasan gaks..huhuh..

Nazira Aziz,20,Mulmedia University said...

haahahahaahahah adik sapa ni.memalukan tsk tsk tsk sebaik pergi tempat tak berapa awam