Thursday, March 17, 2011

too many things happening on sunday

Good thing breakfast is included in the package. Based on experience duduk hotel kat KL ni, nak breakfast kena top up lagi. Breakfast here not bad, sedap. I had meehoon goreng and nasi lemak and Mika helped himself with meehoon and kokokrunch. Okay la, semua pon secukup rasa. Actually we all stay at this hotel together with my FIL, BIL and SIL & family..tapi tak jumpa langsung except for BIL. Sampai pon time lain² and we got our own agendas to follow.

After breakfast, pusing² around Tanjung and I remember dulu my dad suka bawak pergi satu park kat sini yang juga ada banyak monkey. Suasana kampung, segar dan bersih je. Ramai orang exercise that morning, memang sihat. Ada golf course pulak tuh in the middle of the housing area. Oh Tanjung ni dekat dengan Istana, so kawasan dia memang sangat terjaga. Not to mention dekat dengan rumah my late friend yang I pergi visit hari tuh which is kinda near dengan rumah pengantin yang we all nak attend. Tanjung ni my MIL's hometown, sempat la jugak hubby tunjuk rumah arwah nenek dia.

breakfast at Traders

Mika excited dapat tengok monkey. Beribu-ribu monkey kat sini. Ramai gaks orang bawak food bagi mereka makan. Bila tanya Mika..dia ada ekor tak..dia jawab..takde ada pampers. Huhuh..clever boy.


monkey paling ketua
dah la besar, gebu pulak tuh..geram tengok
mungkin spesis lain
dekat je monkey dengan kitaorang, baik gaks la mereka ni tak kacau

After that PIL ajak pergi makan sate pulak. Tak tahu pulak orang sini makan sate pagi². Tak ingat nama kedai but the shop is located in front of the bus station. Ramai gaks orang, full house. Duduk² je dia serve kan sate ni, dia kira nanti ikut berapa cucuk kita makan. Ohhh..like that :P Sate not bad at all, sedap. Tapi tak dapat nak rasa mee bandung pulak sebab full lagi time ni.

excuse the tissue..biasa la orang macam I ni sikit² nak lap :P

Balik hotel still got time to relax kejap. I mandi and get ready to go to the wedding. Have to go early sebab latest we need to leave Muar is by 2pm. Ereen is going to pick me up at 6 for the concert, tuh pon nak kena singgah PH sebab terlupa ambil tiket. Then nak pergi Subang lagi. We manage to leave around 2pm sebab pergi tahpau murtabak Spore dan kena tunggu lama. Mika tak habis² excited dengan kereta daddy dia sampai tak nak duduk dalam car seat. I pulak tak nak duduk belakang, so berdua la I dengan dia kat depan. He slept all through the way..berpangku, isshhh! This time je boleh, next time cannot tau.

time ni Mika dah restless, kepanasan dan keletihan
bila dia tengok balik pic ni ingat pulak dia nak cerita..
oh dia suka bercerita sekarang..fav words adalah "lepas tu" dan "ia"..comel je

Sampai subang almost 5pm dah. I have to ask Ereen to come by at 6.30 sebab tak sempat nak siap. Concert punya cerita to be told in another entry. I still tunggu Faz to upload the pics ;)

5 comments:

Nazira Aziz,20,Mulmedia University said...

kenapa monyet itu sungguh comeeeeeeeel.


tau tak haritu kitorang g bukit gambir then ada skuter tu nama dia Monyet

Nazira Aziz,20,Mulmedia University said...

eh ter comment guna account portfolio haha

raF|za said...

hahaha..monyet tuh comel sangat tau. dia cam ketua. bila dia datang, monyet lain cam ketepi. pastu dah la besar, gebu pulak tuh..gerammm..org bagi dia makan dia memilih tau, nak yg sedap je :P

Nazira Aziz,20,Mulmedia University said...

ye ke memilih comel gila tuh aa da la besarr , pastu duduk tu perut die cam besar sangat so takle duduk betul2.
tapi tu bukan monyet kannnnn,tu macam beruk ehh ke sama eh soalan apa ni haha

raF|za said...

hahaha..haah ni cam spesis kacak sikit :D badan gebu², tuh pasal time dia datang je, monyet² lain duduk jauh². takut kot..tapi mmg comel :P