Wednesday, March 2, 2011

mesti bekerja keras like no tomorrow

Office semalam sangat gloomy and quiet. We are still mourning the death of our friend. Every morning and evening actually almost every time lalu tempat dia. Tempat dia macam memang semua orang kena lalu lah..so memang terasa when he is not at his place. Still ada his food, his work sheets, his jackets, his stuffs..sigh..what a loss. Life goes on..we need to cherish every moment because you will never know what is going to happen later.

*********************************************************************************
Anyways, left work early yesterday, not that early la..about half an hour early sebab dapat green light from dealer untuk ambil kereta. Finally, the end of waiting game, Alhamdulillah. Sedikit kecewa sebab tak dapat color yang we all nak (macam la kereta tuh kamu punya eeja oi, duduk diam sudah) tapi sanggup ke tunggu lagi 2 bulan or maybe more? Hubby cakap by that time sure ada je kereta lain dah keluar and nanti regret sebab ada Hyudai Avante dan sewaktu dengan nya. Black it is..sporty gaks kan? Before pergi kena la kutip budak ni dulu sebab that time dah pukul 5, nanti lambat sangat laks. The showroom is located at Puchong near to the Sunway tol. Not that far from PH, atas sikit je dari IOI mall.

sibuk nak inspect kereta..literally sibuk
that salesman sangat baik and helpful too
ok dia macam cakap macam ni kat i lepas dia pose sebegini rupa
"mommy cepat ambil gambar mika"
apakah gaya kamu ni? mommy tak ajar pon pose ni..sopan sikit pls
cubaan kacau tv untuk kali ke seribu
in the background black color tuh la kereta yang ditunggu-tunggu
as usual mika bila di bawa ke tempat begini, dia terlebih excited sikit
lari sana lari sini, panjat sana panjat sini
"jom balik dah"

We chose the plate number to match our wedding date, senang semua orang pon ingat! With that, harus bekerja keras lagi sebab all this while tak perlu bayar kereta..not anymore. Whatever it is, I'm glad that we can finally move on to the next plan..wardrobe, mika's room..no.2 ;) 

3 comments:

Nazira Aziz,20,Mulmedia University said...

adoi kelakarnya kamu ni mikaaaaaaaaa

Nazira Aziz,20,Mulmedia University said...

eh tercomment guna account cimb junior haha

raF|za said...

tuh la macam pelik sebab ada MMU..huhuh..kelakar belajar dr aunty zira dia la ni