Sunday, March 27, 2011

genting I

Finally after days of planning, delaying, contemplating..we have decided to go to Genting. Last time pergi sini pon 3 yrs back, about this time..just before I pregnant. Dulu we all duduk Resorts World hotel and ingat nak duduk situ balik but full house. We settled for First World hotel sebab familiar with that and turned out that's the only one yang available. Eh apa ni, Sunday night pon ramai orang. Nak check in ramai orang, everywhere pon ramai orang, bfast pagi tuh lagi la ramai orang. Luckily check out thru kiosk je. Ada je check in kiosk but for standard and deluxe room je kot not for superior deluxe. Patut ada la jugak, dah la bayar mahal sikit..isshh..tapi bilik best, agak puas hati. Pukul 12 lebih bilik available dan dah boleh check in. Ada king size bed, spacious, bathroom pon besar so for family, memang ok.

We left home pukul at 8am. Breakfast dekat Darus again :D Sampai ke destinasi around 10am. Ambil number and while waiting for the check-in counters to be opened at 12 noon, pergi Indoor park dulu. We took the package sekali dengan bilik. Sebab Mika is more than 90cm, kena beli ticket for him so 2 adults+1 kid+superior deluxe room..costs us about RM340. Not bad eh?

excited boy sebab tahu nak pergi jalan
baru sampai
temperature is about 17c..ala..macam duduk dalam bilik air-cond je

suruh dia gelak, jadi begini la rupanya
tak boleh duduk diam!

Rest kejap dalam bilik, then off we went to explore the outdoor + indoor park. All day pass, so guna sebaik mungkin walaupon rides adalah limited.

No comments: