Friday, February 11, 2011

with mommy's collection

Teddy bears..memang suka sangat dari kecik. In the pic below the one on my left hand tuh bear lama dan dia agak uzur sebab kepala dah nak putus. I ingat lagi kena tanam bear ni, so my dad la tukang tanam kat belakang rumah. To replace yang lama tuh, I dapat new one (on the right hand) sebiji sama macam old one tuh. I rasa nama dia Thomas..pfftt..Thomas jugak ke Toby..hmhm..yang penting bukan I bagi nama :)

Then time tengah packing rumah Subang, my mom basuh balik all those teddy bears mostly my collection. Dari zaman ex bagi, then konon admirer sampai la zaman hubby bagi..semua pon ada. Sayang nak buang. So dia pack siap² masuk dalam plastic dan hantar ke rumah I. Nak buat apa ni eh teddies banyak² ni? Dah la anak boy. I pass satu je kat Mika which I gave that teddy name "Mr Bobby" tapi bila Mika sebut jadi Mr Bean..apa lahhh.. :P

rabbit year kan tahun ni..ada 3 rabbit kat situ
bear paling besar tuh daddy mika bagi
Mr Bobby tuh kat tengah² pakai ribbon merah :)
these are only some of it..ada lagi satu kotak kat rumah I
umur pikachu ni dah 12 tahun kot this year
daddy mika yang bagi kat i. dulu kan famous benda alah ni :P 

Ingat nak simpan dulu. Mana la tahu ada baby girl ke lepas ni :) Dah la most of them macam branded..sayang! Mika of course tak perlu lah nak main..dia tak heran pon. If worse come to worse donate je la to charity :)

2 comments:

dot said...

aaww..I so remember that big bear..Yg dulu slalu bergolek teman you tido.. Sekarang tuan yg bagi tuh dah teman you tido, tak laku dah si bruang besar tu. hehe

m|ss FL said...

zarina,

yer, bear besar tuh peneman tido i dulu. hahaha..tuh la kan..kesian bear tuh..duduk dalam store je akhirnya