Monday, February 28, 2011

sunday sunday sunday

Sunday was a laundry day. Suka bila panas then hang baju then tak sampai berapa jam dah kering. Bau dia pon fresh. Actually, hang and fold clothes are 2 of my favourite activities. Dulu sure my mom suruh I buat 2 benda ni then suruh I duduk diam depan tv dan lipat baju. That explains why I’m not that good in kitchen but that should not be an excuse kan kena la rajin..sedap tak sedap cerita lain. Dah rajin bole la improvise (beri nasihat kepada diri sendiri..dengar tuh eeja!).

Lepas breakfast, hang baju..siap² and off we went to BM. Nak return kereta MIL with hope dapat new car this week la. Senang bila hubby kerja office hour, boleh carpool or dia WFH. Hopefully he will stick to this working hr forever. For now, enjoy dulu. Weekend pon dapat spend time sama²..the downside of working in a networking field..kerja shift sana sini and kena sacrifice sikit..takpe la..janji salary masuk, bersyukur!

Ok back to the story..went to PIL house for lunch. Dapat jumpa baby Adam yang dah bertambah bulat. Tengok dia tidur rasa nak picit²..even masa I tengah dukung dia pon rasa cam nak picit² sekuat hati. Geram! I suka la baby boy..macam comel sangat. Eh bukan tak suka baby girl tapi entah dari kecik dulu if nampak baby boy suka nak cubit². I pernah cubit neighbour punya anak. My maid dulu suka berborak dengan maid sebelah, so I sneak in pergi bilik dia, dia tengah tidur..geram sangat tengok lalu kena cubit. Isshh..sure kena marah kalau mak dia tahu. Aizat ke nama budak tuh. Ask Mika, banyak kali gaks kena cubit/gigit :D

alololo..comel eh? geram geram
ni pon geram gaks..geram lain..sebab pandai dah sekarang

Balik from BM, we went to PJ nak return vacuum. Dah rosak and nasib still under warranty. Then sebab hari terlampau panas, ingat nak makan cendol/rojak tapi cari kat area PJ tak jumpa so we went to Subang nak beli rojak yang oh-so-famous. Time tuh pulak Mika tantrum..bangun tidur nangis². I rasa dia termimpi ke apa. Then queue rojak panjang tak ingat end up we all beli goreng pisang, keropok dan makan kat rumah my mom at Subang. Tea time lagi tapi at Subang’s house. Dalam panas² terik boleh hujan lebat that evening. The weather was so unpredictable. We made our move around 5pm, tahpau McD walaupon MIL dah bekalkan mee for dinner and cuppies my sis bagi. As for Mika, dia makan nasi goreng. Almost half of it gone. Suka tengok bila dia ada selera nak makan. Ok, that’s about it. No shopping malls visit last weekend but more of quality time with family.

No comments: