Tuesday, February 1, 2011

life after work

Yesterday balik PH. Terasa macam superwoman semalam. Before fetch Mika pergi beli milk and I bought KFC finger licking good for my dinner. Bought nuggets too for Mika in case dia lapar lagi. Then pergi isi minyak dah la macam terstuck-stuck pump tuh. Rosak ke I yang tak reti nak pump. Too spoiled ni, must be more independent. After that, fetch Mika and balik rumah (PH). Kan I dari Subang so kena la unload bags and whatnots. 2 bags, 1 laptop bag, 1 milk bag and 1 nursery bag..phewww..lari japs naik atas amik dirty laundry and machine baju pulak. Mika time ni makan nuggets, tengok tv and did his own thing. No bicycle ride that evening, penat sangat. Sementara dia tengok tv tuh, sempat la I sapu tangga and area bawah, baju kurung pon tak sempat salin. Letih but at least puas hati rumah bersih sikit. Naik atas, mandikan Mika and bila dia dah selesa and all dia mintak cornflakes and layan Wordworld and my turn mandi pulak.

I slept quite late malam tadi then about 11-ish Mika bangun nak milk. Ok gi buat. Mika ada habit kalau I bangun buat milk dia pon sibuk nak bangun gaks. Mamai² pon dia turun katil diri sebelah I and nak pegang sudu/container milk tuh. Dah buat tuh terpanas pulak so bagi sejuk dulu then I sambung online. Boleh pulak Mika gelak² tapi mata tutup! Mesti mimpi ni tak pon terlebih gurau sampai terbawa² dalam mimpi. I memang suka gurau² ngan dia and now padan muka sendiri..kan dah takut. Terkejut pon iye jugak. Time tuh tengah chatting with hubby, cerita kat dia pastu cepat-cepat bagi Mika milk. Baca-baca gaks..mana la tau. Takut memang la takut but tried not to think about it..mimpi tuh..huhuh..

No comments: