Monday, February 21, 2011

kl bird park

Supposed to post this entry last week but no time to edit the pics and all. Weekend lepas hubby balik, bawak Mika to bird park located dekat area Masjid Negara, Tugu Negara, Lake Garden..that side la :) Admission fee is RM20 for adult (with MyKad), 3 - 12 yrs old is RM10 and children below 3 yrs old is FOC. We all sampai at 10am still tak ramai orang and weather pon tak panas.


Masuk² je greeted by this peacock. Ada la 2-3 lagi relax je duduk tengah jalan. If pergi dekat² dia akan kembangkan feather. Memang cantik. All this while tunjuk peacock kat Mika dalam book now dia dapat tengok live. Excited bukan main. I saja je pakai kan dia baju Toucan, masuk theme :P On the way ada fish pond and if you want to feed them, boleh beli kat machine. RM0.50 per capsule. Kalau ikan kat rumah Tok Bah bila bagi makan dia lari ataupon bersembunyi, kat sini berlumba² nak makan. Sampai terpercik air kat ktaorang.


Jalan-jalan sikit then sampai tempat World of Parrots. Selalu dia nyanyi burung kakak tua..hah..sekarang dapat tengok betul²..sibuk nak pegang. Parrots ni memang cantik, colourful dan duduk diam je if pergi dekat² kat mereka.


Along the way ada hut and tempat duduk to relax. So kalau penat jalan tuh boleh la duduk sambil makan² or just to enjoy the ambience. Cantik park ni, redup je. Jalan depan lagi ada nursery for baby birds, chicks and also ducklings. Dapat la Mika pegang the chicks and they are so cute. Rasa nak picit². 2nd pic tuh Toucan sama macam baju dia :) Mika dapat gak feed ostrich. Tapi I tak sempat nak amik gambar pon. Done with that jalan ke Flamingo Pond and time ni I macam dah letih sangat. Terus cam nak balik dah. Orang pon dah start ramai.

Ok bird park done. Lagi sekali pergi tunggu la LAMA sikit. If pergi, make sure pakai kasut best sikit sebab banyak jalan. At the same time boleh exercise gaks. We all tak snap pic pon at the photo booth. Ramai orang time nak balik tuh. If you would like to know more, can visit their website here.

Since we were already at that area, singgah makan kat Ampang Park. Cozy House la mana lagi and same thing for me..Mee Hailam/Hainan. That Saturday macam banyak aktiviti. More to come in next entries!

No comments: