Tuesday, February 22, 2011

jalan-jalan cari makan jauh sikit

On 13th Feb, lunch with hubby's family for early celebration of PIL's birthday. Pergi makan agak jauh tapi if from rumah mereka, dekat je la..about half an hour drive. The place is called Nasi Arab Damsyik and located at Senawang, Seremban. I pernah baca about this place in a blog and tak sangka this place like really famous. It was a full house but we got our seats within minutes. Sebab I suka je nasi arab especially the one in Cyberjaya tuh..yang ni pon not bad. Boleh google je for address and info. I lupa nak amik price list and all :D Time nak order, makcik tuh macam helpful. Dia lah recommend kan apa nak order and berapa orang makan. Semua ada 7 orang plus 1 kid, so she recommended us to take 2 dulang. Satu kambing, satu ayam. Tempat ni sebenarnya rumah, corner lot convert to makan place. We all duduk dalam tapi kena bersila la, duduk atas lantai, atas cushions actually. Weekend ni 2 kali makan kat luar bersila. Believe it or not, Mika jadi my photographer. Dia la banyak snap pics and ikut suka hati dia je la nak snap apa. Not bad la as some of it turned out OK. I'm impress.

tengah tunggu meja di bersihkan
my BIL and SILs in the background
family photo mesti ada
baby adam pon ada
ni big baby dah
i was one of the last ones to finish..sampai licin dulang tuh..makan banyak!
all these photos except the last one were taken by my son. not bad eh?
yang ni pon Mika snap. siap snap kaki sendiri lagi :)

Must come again next time. Maybe bila nak balik Bahau boleh drop by. Dah half way there already. Now tengok balik pic makanan ni buat rasa lapar..baru pukul 11 ke?

No comments: