Monday, February 28, 2011

sunday sunday sunday

Sunday was a laundry day. Suka bila panas then hang baju then tak sampai berapa jam dah kering. Bau dia pon fresh. Actually, hang and fold clothes are 2 of my favourite activities. Dulu sure my mom suruh I buat 2 benda ni then suruh I duduk diam depan tv dan lipat baju. That explains why I’m not that good in kitchen but that should not be an excuse kan kena la rajin..sedap tak sedap cerita lain. Dah rajin bole la improvise (beri nasihat kepada diri sendiri..dengar tuh eeja!).

Lepas breakfast, hang baju..siap² and off we went to BM. Nak return kereta MIL with hope dapat new car this week la. Senang bila hubby kerja office hour, boleh carpool or dia WFH. Hopefully he will stick to this working hr forever. For now, enjoy dulu. Weekend pon dapat spend time sama²..the downside of working in a networking field..kerja shift sana sini and kena sacrifice sikit..takpe la..janji salary masuk, bersyukur!

Ok back to the story..went to PIL house for lunch. Dapat jumpa baby Adam yang dah bertambah bulat. Tengok dia tidur rasa nak picit²..even masa I tengah dukung dia pon rasa cam nak picit² sekuat hati. Geram! I suka la baby boy..macam comel sangat. Eh bukan tak suka baby girl tapi entah dari kecik dulu if nampak baby boy suka nak cubit². I pernah cubit neighbour punya anak. My maid dulu suka berborak dengan maid sebelah, so I sneak in pergi bilik dia, dia tengah tidur..geram sangat tengok lalu kena cubit. Isshh..sure kena marah kalau mak dia tahu. Aizat ke nama budak tuh. Ask Mika, banyak kali gaks kena cubit/gigit :D

alololo..comel eh? geram geram
ni pon geram gaks..geram lain..sebab pandai dah sekarang

Balik from BM, we went to PJ nak return vacuum. Dah rosak and nasib still under warranty. Then sebab hari terlampau panas, ingat nak makan cendol/rojak tapi cari kat area PJ tak jumpa so we went to Subang nak beli rojak yang oh-so-famous. Time tuh pulak Mika tantrum..bangun tidur nangis². I rasa dia termimpi ke apa. Then queue rojak panjang tak ingat end up we all beli goreng pisang, keropok dan makan kat rumah my mom at Subang. Tea time lagi tapi at Subang’s house. Dalam panas² terik boleh hujan lebat that evening. The weather was so unpredictable. We made our move around 5pm, tahpau McD walaupon MIL dah bekalkan mee for dinner and cuppies my sis bagi. As for Mika, dia makan nasi goreng. Almost half of it gone. Suka tengok bila dia ada selera nak makan. Ok, that’s about it. No shopping malls visit last weekend but more of quality time with family.

pergi wedding

Good Monday and back to work. How’s your day so far? Hopefully everything is A-OK. A dear blogger friend invited me to her son’s aqiqah on last Saturday tapi I tak dapat nak attend sebab kena pergi wedding at about the same time. Thanks Liza for the invite. Sorry eh tak dapat datang.

as usual, mesti ada pic syok sendiri
my fav baju kurung..cotton dan senang nak pakai
wedding je pakai baju ni :)
mika tuh naik kereta je tidur..sedap kot kena air-cond and all

Nways, the wedding tuh hubby’s friend yang kahwin. We were supposed to go to the other side last weekend but entah macam mana macam tak jadi pulak so pergi la side lagi satu punya. Wedding kat Jalan Semarak, jauh gaks la. The only place I tau kat Jalan Semarak ni office my mom dulu dan juga tempat kahwin I kat Dewan Perdana..besar eh area ni. If takde GPS, memang sesat! Sampai almost 2pm and just nice la, pengantin tengah bersanding orang pon dah kurang. Sebab terlampau lapar, makan tanpa tengok kiri kanan dan ada orang tuh sampai 2nd round..read: hubby :)

this boy makan kerepek pisang je..dia mana nak makan nasi minyak or benda pelik² ni
tapi before keluar rumah hubby dah suap meehoon, habis la 2 bowls
suruh mika smile dia buat this face..muka cam terkejut
dad's love :)
these 3 pics were taken using different camera hence different quality
i need a new camera la..macam tak suka dah the current one

Lepas wedding, singgah rumah sewa my mom and had tea there. Banyak betul furniture nak bawak pindah ni. Dia dah start transfer most of the furniture and penuh gaks la ruang bawah rumah tuh. Nanti dah kemas sikit, I amik some photos and share them here. We went home around 5pm and by this time dah start nak hujan dah. Semua orang dah clean up, aktiviti golek² la depan tv. Heaven..tapi sebab too tired, cepat gaks la I tidur malam tuh..kata that morning bangun pukul 6 kan..yes on a Saturday! Takpe la, I don’t mind as long as I had enough rest and sleep. Plan next weekend if semua bangun awal nak pergi exercise :) Lama dah tak pergi park pagi². Mika pon sure suka. Ok peeps, later!

Friday, February 25, 2011

it's friday!

Hello. On the way to work this morning, nak exit highway nampak a lady naik motor anak dia duduk belah depan tapi facing dia..kira macam anak dia hug dia la..I rasa age around 2-3 yrs old kot..around Mika's age. Tapi muka anak dia, dia cover dengan jacket. Takut sejuk, habuk ke apa kan. Anak dia elok je duduk diam hug mak dia..tapi macam kesian nye. Dah la naik motor, pastu nak jalan kat highway pulak. Kereta² dah la laju..mana la dia nak pergi bawak anak dia kan. Haih..mode insaf time driving tuh..cam bersyukur sangat dapat drive kereta walaupon kekadang still tak sedar diri, bising² complaint cakap kereta bunyi² la, kecik la, kereta dah lama dah..isshhh..ok cerita end kat sini je

Semalam AI macam sedih sangat. Ni final round dah..nak tentukan top 24. This year macam banyak je suara sedap and I guess the judges pon having a hard time to choose. They need someone with a full package. So far, I takde favourite lagi. But this Paul McDonald macam not bad eh..dia unique. But still too early to tell. That boy ala² Bieber dapat ke tak? Today kot baru tau. That day I mentioned about Chris Medina kan..he did not make it. Sedih gile masa judges nak bgtau dia news. J.Lo nangis..someone at home pon nangis. Ishhh..maluuu..tapi betul, sedih!!

Also do you know that last day to pay your summons is this Monday, 28/2? Semalam I macam rasa nak check kan my dad punya..tadaaaa...dia ada 6 outstanding summons! Aiyoooo..semua pon speeding and worse 5 tuh kereta my mom and 1 kereta bmw dia yg kena curi dulu. My dad kalau tak speed memang tak sah, macam tak dapat dipisahkan la. Nak² kalau drive kereta yang bila tekan minyak pon tak rasa..so sebab he's out of country till Saturday, I tolong la bayarkan dulu. Senang je thru MyEG. So you all, don't forget to check your summons OK? If tak bayar blacklisted nanti. Now pon ada discount, so okay la kan :)

Thursday, February 24, 2011

ccard is a burden..macam tak tahu kan?

Oh sangat sleepy. Dah la baru lepas hujan ni. I had late lunch. Mula² tak nak makan sebab dah breakfast but tiba² rasa nak makan pulak. Biasa la banyak makan kan. Meeting thru lunch sangat la tak best. Rasa macam takde life. Just paid my ccard and no it's not lump sump or what but I do hope to settle it off asap. I have 4 ccards altgother but only using 2..the other 2 kosong or if guna, I cepat² settlekan and that 2 senang nak monitor sebab Maybank punya. The other 2 ni HSBC. I'm thinking of settling off one of the cards..maybe next mth kot. The other one la yang never ending. Sebab I charge montly maxis bill kat situ. On the positive side, I dah jarang guna ccard, which is good. Happy too sebab monthly boleh guna duit untuk benda lain. Live within your needs..holding strong to my mom's words. Ok la, better buat apa yang patut :)

Wednesday, February 23, 2011

busy bee

Dari pagi tadi busy je..mockfile product, then off to free lunch in conjuction of CNY followed by a kick-off meeting by big boss then my 1-1 session with my boss now je baru duduk diam. As mentioned this week macam busy sikit tapi fikir balik apa yang I busykan sangat sebenarnya ni, I'm not too sure myself ;) 

Hubby cakap color yang we all nak tak dapat..if nak kena tunggu lama..2 months tuh pon belum tentu dapat. Sedih :(:( Takkan nak tunggu lama sangat kan so we decided to settle with our 2nd option. Paling cepat this weekend boleh dapat. I'm so excited! Tak dapat color pilihan pon takpe la, janji dapat car tuh and plate num adalah pilihan sendiri :) tuh pon kena check with one of my bestfriends, takut tersama. Ok peeps, it's almost 5 now. Time to leave..nak gi pasar malam. Take care!

Tuesday, February 22, 2011

meeting with the girls!

Dah lama plan nak meet up with the girls and last time we met time raya..lama sangat tuh. With family commitments and all memang susah la nak cari time nak jumpa walaupon semua orang pon sebenarnye nearby je. This time jumpa pon sebab one of the girls has a good news to share with us ;) Ala bukan tak tahu before that, tapi announce face to face lagi best. Drum roll please...Eisha is getting married this March! Congrats Eisha..so happy for you. The bad news is, her solemnization ceremony will be held the same night as Buble’s concert. Dia siap cakap we all kena choose Buble or dia..huhuh..but after much of negotiation and suggesting alternatives to her..Buble it is ;) We will pay her a visit during the day..plus normally solemnization for family je kan..kan..kan..(Ereen and me had that evil look on our faces that day :P) Takpe Eisha, we promise to be there during your reception. We chose to meet up at Empire..senang sebab semua pon around Subang. Late lunch at Chilis then sambung gossip kat LB but too bad Erin dah kena balik. Bila dah jumpa biasa lah, macam² cerita keluar sampai 4-5 jam lepak pon rasa kejap je. I love you girls!

we shared that molten choc cake for dessert..too full siap tak habis tahpau lagi
love you girls!

erin with her new image..beautiful. reminds me of our sekolah agama days
erin, faz and me used to be in the same primary school, ereen was in another school where else eisha we all kenal time form 3 dulu..there's a story behind that actually ;) 
fiz with faz yang sangat sweet
the only one yang panggil i fiz
see..sweet kan faz..she's slim down a lot..eisha vogue as always ;)
mommy mika and thaqif
ereen, still teringat kat awk nye Espresso tuh. She did not believe us that Espresso tuh kecik macam tuh je. Siap buat muka tak puas hati. Lawak la awak ni!

We said our goodbyes late in the evening. I dengan Ereen macam jakunified (word telah direka sendiri konon macam hebat la..konon..) sikit bila nampak f430 spider (uncle J's) park kat depan my parents house. Ereen, betul la ada word spider tuh..kta ingat awk main² je. Price boleh beli rumah *gigit jari* First time nampak depan mata mesti la over sikit kan sampai bila engine tuh start ada goosebump dan sakit jantung, ok sangat over di situ..tapi betullll..bila lagi nak tengok live macam ni. I rasa kalau orang lain yang bawak sure dah kena marah sebab terlampau kuat bunyi dia. Dah la area my house tuh bukit..so can imagine la how. Apa² pon I sangat respect with my cousins (uncle J's daugthers). They all tak brag pon and very down to earth. I should stop here, penat dah. Owh yes, this entry is an auto-published entry :)

a little bit of this and that

I think this week is going to be quite a busy week. With the meetings and whatnots but if within the normal working hour, I cannot complain much la kan, kata kerja. It’s only Tuesday and I’m already counting the days to weekend not that I have any interesting plan pon cuma weekend la. If you notice, ada banyak post I publish recently. Some auto-published, some in drafts then terus publish hence explained the rush of photos in the newest entries. Normally I edit siap² dekat rumah then get them uploaded to the draft and bila free at office publish them all. Bukan sebab I’m too free yer and I have nothing else to do than blogging..aiks..why do I need to explain all this huh? I still have one post in draft..outing with my girls time CNY dulu.

I dah start pergi kerja with hubby starting from last week dah. For now he works normal hour and weekend tak kerja. Heaven. Baru nak merasa normal sikit. Sometimes he WFH je if nothing much at the office. Okay la, boleh la relax² sikit.

Owh nak cerita..semalam I main dengan Mika kat luar..main bola. Then at one point, dia terpijak bola and dia jatuh ke belakang. Nasib la dia jatuh slow motion sebab head dia landing atas divider dekat rumput tuh..panic I kejap! I cam takut dia terhentak kuat pastu bleeding and all. Alhamdulillah takde apa², sebab bottom dia dah land dulu, so impact kat head dia tak kuat, nasib! I check beribu kali gaks kot ada scratch luka dan lain-lain..takut woooo..eventhough it’s not my fault dia jatuh tapi kalau dia jatuh and injured himself, memang salah I gaks sebab I ada kat situ. Ok baru balik dari Saba. Kenyang amat padahal baru je post entry makanan arab before that pastu gi makan kat Saba pulak.

jalan-jalan cari makan jauh sikit

On 13th Feb, lunch with hubby's family for early celebration of PIL's birthday. Pergi makan agak jauh tapi if from rumah mereka, dekat je la..about half an hour drive. The place is called Nasi Arab Damsyik and located at Senawang, Seremban. I pernah baca about this place in a blog and tak sangka this place like really famous. It was a full house but we got our seats within minutes. Sebab I suka je nasi arab especially the one in Cyberjaya tuh..yang ni pon not bad. Boleh google je for address and info. I lupa nak amik price list and all :D Time nak order, makcik tuh macam helpful. Dia lah recommend kan apa nak order and berapa orang makan. Semua ada 7 orang plus 1 kid, so she recommended us to take 2 dulang. Satu kambing, satu ayam. Tempat ni sebenarnya rumah, corner lot convert to makan place. We all duduk dalam tapi kena bersila la, duduk atas lantai, atas cushions actually. Weekend ni 2 kali makan kat luar bersila. Believe it or not, Mika jadi my photographer. Dia la banyak snap pics and ikut suka hati dia je la nak snap apa. Not bad la as some of it turned out OK. I'm impress.

tengah tunggu meja di bersihkan
my BIL and SILs in the background
family photo mesti ada
baby adam pon ada
ni big baby dah
i was one of the last ones to finish..sampai licin dulang tuh..makan banyak!
all these photos except the last one were taken by my son. not bad eh?
yang ni pon Mika snap. siap snap kaki sendiri lagi :)

Must come again next time. Maybe bila nak balik Bahau boleh drop by. Dah half way there already. Now tengok balik pic makanan ni buat rasa lapar..baru pukul 11 ke?

Monday, February 21, 2011

beautiful lights

Ni ad hoc plan to I-City. Yer la, all this while orang cakap I-City la apa la and seriously tak tahu pon I-City ni kat area mana in SA. Time nak pergi makan tuh dah lalu..then macam..laaa..sini je. So alang² dah sampai situ, jom la singgah. Satu benda I tak suka, parking dia! Kenapa tak boleh park kat open space je. Then kena naik bertingkat². Tapi turned out sebenarnya, lagi tinggi u park, lagi senang nak pergi I-City ni. Dia macam kat level atas..I serious tak dapat nak imagine tempat ni. Ada fee, RM10 per vehicle. Pics were taken using hubby's and my phone je. Camera betul dah habis batt.

 cantik kan all the lights
 jingle bell jingle bell..mika cakap
 yeay, dah sampai sini!

 red and white..hmhmhm ;)
 cantik cantik cantik
budak yang suka pose then suruh orang amik pic dia

Kat situ ada horse ride for kids. Mika tak naik tapi dia dapat usik horse tuh. Time tuh jugak la I tak snap photo. Puas la dia berlari sana sini. Otw balik rumah, terus tertidur. Bukan dia je, I pon sampai² rumah terus flat. Not bad la I-City ni walaupon time nak balik tuh dah ramai orang dan bersesak²..happy sebab Mika happy.

jalan-jalan cari makan

Ni same day dengan outing to bird park. Petang decide nak pergi makan kat WongSolo. Dari dulu memang dah plan nak pergi tapi tak kesampaian. We went to the one in Seksyen 7, Shah Alam. Dia dekat area gate belakang UiTM. New area, banyak betul kedai and developing well. Last time I was there time pregnant and duduk Brunsfield dulu. Students banyak kat that area, thats why kedai senang naik.

I pernah makan WongSolo ni kat Bali and thats was ages ago. Rasa pon dah tak ingat. We opted for the seated place and as usual lah..Mika mana nak duduk diam. So kena la rotate makan. Order set yang ada ayam bakar, ayam penyet, tumis kangkung and add-on sotong goreng tepung. Okay la not bad about rm45 all together.


see, told you dia tak boleh duduk diam
owh dah potong rambut dan ada improvement, tak nangis langsung
supposed to take photo of the food, tapi LUPA sebab terkejar² budak kecik tuh

Food was not that bad but for me, I rasa lagi suka ayam penyet kot. Sambal dia kat sini manis² sikit or maybe sebab tak dapat nak feel time makan kan..haih..Mika oh Mika..

kl bird park

Supposed to post this entry last week but no time to edit the pics and all. Weekend lepas hubby balik, bawak Mika to bird park located dekat area Masjid Negara, Tugu Negara, Lake Garden..that side la :) Admission fee is RM20 for adult (with MyKad), 3 - 12 yrs old is RM10 and children below 3 yrs old is FOC. We all sampai at 10am still tak ramai orang and weather pon tak panas.


Masuk² je greeted by this peacock. Ada la 2-3 lagi relax je duduk tengah jalan. If pergi dekat² dia akan kembangkan feather. Memang cantik. All this while tunjuk peacock kat Mika dalam book now dia dapat tengok live. Excited bukan main. I saja je pakai kan dia baju Toucan, masuk theme :P On the way ada fish pond and if you want to feed them, boleh beli kat machine. RM0.50 per capsule. Kalau ikan kat rumah Tok Bah bila bagi makan dia lari ataupon bersembunyi, kat sini berlumba² nak makan. Sampai terpercik air kat ktaorang.


Jalan-jalan sikit then sampai tempat World of Parrots. Selalu dia nyanyi burung kakak tua..hah..sekarang dapat tengok betul²..sibuk nak pegang. Parrots ni memang cantik, colourful dan duduk diam je if pergi dekat² kat mereka.


Along the way ada hut and tempat duduk to relax. So kalau penat jalan tuh boleh la duduk sambil makan² or just to enjoy the ambience. Cantik park ni, redup je. Jalan depan lagi ada nursery for baby birds, chicks and also ducklings. Dapat la Mika pegang the chicks and they are so cute. Rasa nak picit². 2nd pic tuh Toucan sama macam baju dia :) Mika dapat gak feed ostrich. Tapi I tak sempat nak amik gambar pon. Done with that jalan ke Flamingo Pond and time ni I macam dah letih sangat. Terus cam nak balik dah. Orang pon dah start ramai.

Ok bird park done. Lagi sekali pergi tunggu la LAMA sikit. If pergi, make sure pakai kasut best sikit sebab banyak jalan. At the same time boleh exercise gaks. We all tak snap pic pon at the photo booth. Ramai orang time nak balik tuh. If you would like to know more, can visit their website here.

Since we were already at that area, singgah makan kat Ampang Park. Cozy House la mana lagi and same thing for me..Mee Hailam/Hainan. That Saturday macam banyak aktiviti. More to come in next entries!

Sunday, February 20, 2011

Another lazy day

I just realise that I have repeated the word saturday for the title of previous 2 posts. Blur. Another lazy day for me tapi malas2 pon 2 round buat laundry, sweep dan lap mana patut berulang kali dan self declare area bawah adalah bersih. Descent enough la kalau ada guest dtg :) also i sempat tengok movie Devil tapi tak dpt concentrate sgt sbb ada gangguan si kecil. Nap time now, not for me but Mika. Enjoy your sunday!

Posted with BloghuB for Windows Phone 7

Saturday, February 19, 2011

Relax saturday

Kejap je dah malam. Baru blk frm subang. My cousin fetched me frm home around 4 tadi then we went and fetch her sis at shah alam. Hubby on the other hand was already at sbg to do his guys stuffs. Dah habis dia fetch mika and me at subang je. Sng. Now at one of the restaurants otw balik rumah tahpau-ing something for dinner. Tonight maybe movie night kot. Banyak movie tak tgk lagi. Later!

Posted with BloghuB for Windows Phone 7

Lazy saturday

The best to thing to do on a hot saturday afternoon is to laze around in front of tv with the 2 boys. Don't feel like going out at the moment. Eh i just notice i tak blog sangat this week. Probably because this week mcm tak best sikit apart from hubby is working normal hrs and days for now, loan approved with great interest and downpaymnt done for mr F and tickets for buble concert purchased the rest mcm tak best sikit. Gtg now, Mika is demanding for his vids on YouTube.

- Posted using BlogPress from hubby's iPhone

Tuesday, February 15, 2011

Public holiday yang tak rasa macam holiday

Penatnya! Satu hari cuti baru la skrg ni balik rumah. Was at subang the whole day. The decision has been made. We all pilih F over C :) hopefullly all goes well with the loan qnd everything. InsyaAllah March or April dapat la

- Posted usinge BlogPress from hubby's iPhone

Monday, February 14, 2011

Good morning!

Pagi lagi dah bangun budak ni. Luckily hubby dah bangun dulu. Yeay hari ni cuti! Later :)







- Posted using BlogPress from hubby's iPhone

Sunday, February 13, 2011

dah ada..so?


Dah ada ni! Unifi in the house :) Tapi sebenarnya takde la excited mana pon. I'm not that addicted to net plus connection before this rasa okay je. They all baru cover my house area so hubby upgrade la to this. Don't ask me the rate and all sebab seriously saya tak tahu. Just that memang laju la rasa bila surfing tuh. Those yang duduk PH, PA area, boleh la checkout the booth. They all set up the booths at random place. I had a great weekend, fun packed with family activities. Will update the stories later.

Saturday, February 12, 2011

Testing 123

Hah..finally found app blog using WP7! Lemme try this first. Hopefully its working well. The app interface lebih kurang sama macam Iphone punya app. Went to bird park this morning then lunch at cozy hse, ampang park. Mika is sleeping now, hubby pergi office kejap to settle something. Later..

Posted with BloghuB for Windows Phone 7

Friday, February 11, 2011

bukan selalu busy macam ni

It's 4:21 PM and too bad sekarang baru dapat nak surf, blog hopping and all. Tiba-tiba macam busy tak ingat. After breakfast this morning, I had to check 400 pages plus of update clearing today. Then baru ingat semalam tak sempat nak submit weekly report (for the first time semalam in months I balik almost 6pm sebab meeting drag) then pagi ni jugak baru nak buat report. Entry yang publish this morning was an auto-publish, sila harap maklum :) Done with the report lunch time pulak. Balik from lunch ada another deadline to catch which is the nomination for last month's WOF. Cari idea gaks la nak karang apa for the nominee. Sambil buat sambil conference chat with my fellow TLs and boss..gossip session, work matters..I duk sini tergelak sorang². Funny la mereka ini and seriously bersyukur sangat dapat colleagues yang sporting. Submitted the nomination then turun solat pulak. Tea time at 4pm and time ni la baru relax sikit. Selalu macam tuh kan..the last day nak cuti tuh la selalu hari paling busy. Yes, I cuti this Monday..bukan nak celebrate V-day or what..let me recall this entry ;) InsyaAllah if all goes well, will overnight kat tempat lain. Mika, duduk baik² with Tok Mi and Tok Bah okay..Tuesday cuti..I like. Long weekend :) Have a good weekend everyone!

with mommy's collection

Teddy bears..memang suka sangat dari kecik. In the pic below the one on my left hand tuh bear lama dan dia agak uzur sebab kepala dah nak putus. I ingat lagi kena tanam bear ni, so my dad la tukang tanam kat belakang rumah. To replace yang lama tuh, I dapat new one (on the right hand) sebiji sama macam old one tuh. I rasa nama dia Thomas..pfftt..Thomas jugak ke Toby..hmhm..yang penting bukan I bagi nama :)

Then time tengah packing rumah Subang, my mom basuh balik all those teddy bears mostly my collection. Dari zaman ex bagi, then konon admirer sampai la zaman hubby bagi..semua pon ada. Sayang nak buang. So dia pack siap² masuk dalam plastic dan hantar ke rumah I. Nak buat apa ni eh teddies banyak² ni? Dah la anak boy. I pass satu je kat Mika which I gave that teddy name "Mr Bobby" tapi bila Mika sebut jadi Mr Bean..apa lahhh.. :P

rabbit year kan tahun ni..ada 3 rabbit kat situ
bear paling besar tuh daddy mika bagi
Mr Bobby tuh kat tengah² pakai ribbon merah :)
these are only some of it..ada lagi satu kotak kat rumah I
umur pikachu ni dah 12 tahun kot this year
daddy mika yang bagi kat i. dulu kan famous benda alah ni :P 

Ingat nak simpan dulu. Mana la tahu ada baby girl ke lepas ni :) Dah la most of them macam branded..sayang! Mika of course tak perlu lah nak main..dia tak heran pon. If worse come to worse donate je la to charity :)

Thursday, February 10, 2011

my mom gonna miss this!

Since it's official now that they are moving elsewhere..I saja snap some pics of the living hall/s and I am sure my mom gonna miss this sebab dia paling suka decorate² ni. The latest project she did was the wood carving yang macam partition tuh and also dekat tangga early last year. Upah orang buat and I must say lama jugak la project ni nak siap..asyik delay je but finishing dia..puas hati. Cantik! Amazingly the new owner pon macam suka and he's not even Malay to begin with. The living hall tak la besar mana but cozy enough and boleh la orang datang nak duduk² borak²..comfortable and cooling je.

tangga with all the ukiran
sebenarnya ni safety gates :) brilliant idea tak?
instead letak gate biasa tuh dia buat style kayu for tannga turun bawah, naik atas and also for tangga top floor. i suka sebab dia cam style zaman dulu²
view 1
view 2
alamak ada pulak stroller ngan boxes kat situ

Conclusion..I tengok pics ni pon rasa cam sedih nak tinggalkan this house. Location wise dah sangat strategic..nak gi mana² pon dekat but I'm sure they are moving out for the better. One of my girlfriend's family pon will be moving out from Subang. I guess the bigger the family is, the more space you need kan? With my mom punya idea and creative thoughts, I am sure the new house pon cantik jugak nanti cuma muat ke semua furniture ni?? Oh Umi, kalau tak muat..my house sedia menanti :)

kat mana ni?

Key to......this is going to be the temporary home (aiks macam Carrie Underwood punya lagu pulak) for my family starting April nanti :) Sangat dekat with my house and dekat gaks with their new house. Hope for the best, InsyaAllah.

relax pulak dia atas lantai yang belum mop ni lagi..Mika suka la sebab lapang, boleh lari²
clever boy

Wednesday, February 9, 2011

he's back..welcome back sayang

After the long 2 and a half week of waiting, hubby is finally back :) Touched down at 12.20 noon and I took half day today to fetch him myself. Boleh tak macam nervous semacam masa nak pergi tuh and time tunggu hubby kat arrival hall my heart mengada-ngada nak beat cepat-cepat. Ishhh..I siap plan nak act macam mana bila nampak dia. Dah nampak tuh terus I cam tersenyap dan boleh dikatakan blur gaks la. His friend was there, lagi la awkward. Sampai la masuk kereta I cam tak tau nak act and maintain cool. Hubby dah start friendly and all I jer malu-malu kucing..isshhh..sepak kang :P Singgah makan satay Hj Samuri on the way balik and sampai rumah dapat la rest kejap till 5pm before amik Mika. He bought me some stuffs and I love it. Thanks sayang! Tapi dia saja je beli tshirt size..XS! I pakai muat-muat je, alaaa...part tummy tuh spoil la!

*note to self: sila buat sit up banyak-banyak atau dengan kata yang tepat, sila start buat sit up bersungguh-sungguh!*

Petang fetch Mika and Mika's reaction was..more to like takde reaction jer nampak daddy dia. Perangai memang sama je cam daddy..expressionless. We had ayam penyet for dinner and it was so nice to become 3 balik. Lepak-lepak je with the 2 boys depan tv and now hubby dah tidur pon. Must be exhausted to be in 19hrs of flight kan? Hopefully tak jet lag sangat la..dengan weather sini panas which is totally opposite with Portland, its time to adjust back your body clock and to the temperature here :)

battery kong

My car buat hal lagi pagi ni. Nak start je bunyi pelik. Must be the battery. Nasib la kat Subang, I can just hop in in other car. Thank God too sebab I was the first to leave the house so my dad and bro were still around to help.  My sis asked me to take her car..okay no prob and thanks! Time nak leave the house, the alarm went off pulak and tak boleh nak off. I suspect my central lock ada problem. They had to pushed my car manually sebab its parked behind Abah's. Kesian mereka terpaksa ber-exercise pagi-pagi and I feel bad sebab tak boleh tolong. Dah lambat nak pergi kerja, dah la I kena drop Mika at bbsitter dulu. My mom said they will take care of that. Abah made a call to his mechanic friend and he came by to replace the battery but the central lock thingy still needs to be fixed. Will ask hubby to send it for repair if he's free tomorrow. I love my family. Without them, I am nothing! THANK YOU!!

Friday, February 4, 2011

poor baby boo

Kesian Mika. He's not feeling too well today. Vomited like 3-4 times since 3am this morning. I suspect perut dia buat hal sebab the day before dia makan macam-macam. Brought him to see the doctor and doctor cakap could be indigestion problem. Benda-benda dia makan semalam tak digest betul-betul. Doc bagi 3 types of medicines. Angin, Anti-Vomit and Digestion. Masa tulis ni he's a bit better. Speedy recovery Mika dear. Nak get ready dah. I'm meeting my girls at 2.30pm today. A bit reluctant to go at first tapi tengok Mika macam dah sihat sikit and mom said not to worry, she will look after Mika lagipon dekat je. Anything I boleh balik ASAP. Later. Can't wait to meet the girls!

Mika, mommy pergi "work" kejap, love u!

Wednesday, February 2, 2011

leaving early

Terkejut japs bila dapat call from editors punya boss who is based in Sydney. I thought I have done wrong ke. He rarely call, in fact I think that was the 1st time dia call I directly. Normally dia cakap dengan my boss je or we conference call ramai². Tapi takde la I tak pernah cakap dengan dia langsung. Masa face-to-face talk dengan dia kat Sydney dia macam malu² siap blushing² pulak but a very nice gentle man. He told me that he will be in Cyber's office in March :)

Eh eh, it's already 4:30pm and my boss dah bagi green light to go back early today but why la am I still here? Dah suruh my sub-ordinates yang celebrate CNY to go back at 2.30pm and mereka tiada bantahan, sharp 2.30pm balik dah. Takpe la once in a while. 2 more ppl left..I might as well ask them to go back too if they want as I am leaving in 20 mins time. Everyone is in the mood for holidayyyy..so to those celebrating CNY, happy CNY! Have a good one beside your loved ones. Yang tak celebrate pon have a good long break, be safe and stay safe. Enjoy!

what to do huh?

I enjoyed watching Glee S2, Ep.2 last night. The theme was Britney Spears and I used to be her fan time uni dulu. Know all her songs and dia pon macam hot je with her dance and all. Dulu-lah, sekarang tak dah, I mean the songs. Time tengok tuh, tersenyum² lah I sambil nyanyi²..nasib takde orang..nasib hubby takde. Kalau ada sure kena ejek habis sambil buat muka tak suka dan geleng² kepala :D

After work semalam, my parents, bro and sister datang letak barang. 3 kereta sekali datang and I got another set of garden chairs and table (letak belakang rumah), 2 IKEA chairs and one antique looking table. I mintak that table sebab dia macam tak guna je kat rumah tuh dah jadi tempat letak toys Mika pulak and the table comes with 2 chairs which are already at my house. Dapat la complete set of vintage furniture.

Sebab kereta terlalu banyak, I did not bring my car and hop in one of the cars instead. We went for dinner first then baru balik rumah. Eventhough at Subang, I still letak Mika at bbsitter sebab my mom nak kena packing and all. Ingat tak I ada mention about helper yang dah biasa with our family? Last raya dia balik Indon and we never heard from her since then. Thought that she’s back for good tup tup last Sunday dia msg cakap kalau we all nak panggil dia kerja, call dia. Pucuk dicita ulam mendatang la kan? Tau² je kakak ni kitaorang sangat memerlukan helper skrg. Alhamdulillah. Jalan hari ni kosong je, office pon. Boss I pon takde. Let see what I can do today..7 hours to go!

Tuesday, February 1, 2011

i must be out of mind to agree to this!

Earlier I cakap macam tak nak pergi but guess what?


..



..



..



..



..



..



..



 TADAAAAAAA.......................


Looks like hubby and me are going to do something wicked this Valentine's day (refer to this clip. funny la) Not that we celebrate or anything..memang tak celebrate but coincidentally it falls on V-day and lagi best esok nya adalah public holiday! If all goes well, we might spend the night at somewhere else too..just the 2 of us. Hubby bought these tickets online on Sunday today dah dapat and they posted it direct to mailbox. We settled for the cheapest one which is lower tier free standing sebab time Muse dulu macam rugi je beli seating. Jealous tengok orang kat bawah dapat gerak sesuka hati and dance and enjoy the concert. Hmmm..but that was Muse. I know their songs! Sebab terlalu suka, I letak "Starlight - Intro" for the 1st part of my wedding slides. If la you are interested, you can buy the tickets online kat sini. Now I wonder apa I nak buat at the concert tuh nanti. Certainly I tak tahu the lyrics and all just that familiar sikit2 with the songs. Dah la jerit-jerit si Moreno ni nyanyi but I might enjoy the guitar, drums and whatnots ;) On the other note, Maroon 5 is coming to Msia too in April!

life after work

Yesterday balik PH. Terasa macam superwoman semalam. Before fetch Mika pergi beli milk and I bought KFC finger licking good for my dinner. Bought nuggets too for Mika in case dia lapar lagi. Then pergi isi minyak dah la macam terstuck-stuck pump tuh. Rosak ke I yang tak reti nak pump. Too spoiled ni, must be more independent. After that, fetch Mika and balik rumah (PH). Kan I dari Subang so kena la unload bags and whatnots. 2 bags, 1 laptop bag, 1 milk bag and 1 nursery bag..phewww..lari japs naik atas amik dirty laundry and machine baju pulak. Mika time ni makan nuggets, tengok tv and did his own thing. No bicycle ride that evening, penat sangat. Sementara dia tengok tv tuh, sempat la I sapu tangga and area bawah, baju kurung pon tak sempat salin. Letih but at least puas hati rumah bersih sikit. Naik atas, mandikan Mika and bila dia dah selesa and all dia mintak cornflakes and layan Wordworld and my turn mandi pulak.

I slept quite late malam tadi then about 11-ish Mika bangun nak milk. Ok gi buat. Mika ada habit kalau I bangun buat milk dia pon sibuk nak bangun gaks. Mamai² pon dia turun katil diri sebelah I and nak pegang sudu/container milk tuh. Dah buat tuh terpanas pulak so bagi sejuk dulu then I sambung online. Boleh pulak Mika gelak² tapi mata tutup! Mesti mimpi ni tak pon terlebih gurau sampai terbawa² dalam mimpi. I memang suka gurau² ngan dia and now padan muka sendiri..kan dah takut. Terkejut pon iye jugak. Time tuh tengah chatting with hubby, cerita kat dia pastu cepat-cepat bagi Mika milk. Baca-baca gaks..mana la tau. Takut memang la takut but tried not to think about it..mimpi tuh..huhuh..