Wednesday, January 26, 2011

taman time

As mentioned in prev entry, berjaya membawa Mika ke taman + bicycle ride yesterday. Cuaca pon baik, tak panas dan tak hujan then orang pon tak ramai. I baru notice..kalau pic/video kat park or mana² la banyak hubby yang amik. Even if dia alone with Mika pon dia rajin nak amik..I cam malas..dok terkejar² pastu nak amik pic lagi but sebab hubby dah request, merajinkan diri gaks la. Mika excited main dengan kakak ni..about 5 yrs old. Dia main kejar².

Done with that, he wanted to eat cake. I ada beli a piece of moist choc cake from SR. The day before dah makan half, semalam habiskan. Suka sangat..Lepas tuh tolong mommy machine baju, kat bawah tuh gaks I bukak kan baju dia and then bathing time. He wanted to eat cornflakes pulak..isshh dah gosok gigi kan? Dia nak sangat takkan tak nak bagi makan kan. Ermmm..after Timmy time yang comel tuh, masuk bilik tidur and as always, read to him nursery rhymes and 2 story books. Dia gosok² mata and gave him a sticker meaning it’s bedtime dah..no more reading and this time..lights OFF! He managed to sleep soundly sampai 6.20AM (mommy too), asked for his milk and okay la..golek² with him for 10mins, my turn to wake up and get ready to work.

Amazingly dia macam excited nak pergi rumah bbsitter. Siap cakap nak pergi rumah Tok Mama then bila dah sampai at bbsitter’s lari² anak pulak ke arah Tok Mama tuh (Tok Mama ni mother to the bbsitter, memang dah jaga Mika sekali from baby.. even though now Tok Mama off and on je kat situ..Mika still panggil bbsitter’s house tuh rumah Tok Mama). To date Mika sangat behave..hope he will stay this way forever :)

 spiky hair
apa pulak termenung ni
video

No comments: