Wednesday, January 12, 2011

kejadian yang tak diduga

Ohhhhhhh nooooooo…hari yang a bit unlucky today. You know what, semalam I clearkan update about 800 pages then this afternoon just before lunch dapat email from procurement ppl cakap ada error with the FI! Are you kidding me?? Error in January? So not good. What make it worse..I was the PE in charge. Dah la PE..TL pulak tuh..error lagi..how la ni? Although my boss dah berkali cakap it’s okay plus binder I refer tuh yang salah, sebab previous PE update incorrectly dan tak remove benda sepatutnya dalam tuh but still an error is still an error. Sedeeeeehhhh :( Camne I nak explain to the team ni? Hopefully they won't make a joke out of it. Nevertheless my 2 expert PEs sangat supportive. They were really helpful in helping me to check and clarifying things. Thanks girls for your help!

After that pergi lunch and that time was about 12.30. First time ok pergi tempat makan tak dapat nak makan lalu naik kereta dan pergi tempat lain. Too full tempat tuh. Semua orang pakat nak lunch that hour ke? Owh ada lagi satu hari dalam minggu ni gaks..dah siap park kat area Petronas sebab nak makan kat that area dan dihalau oleh pakcik guard Petronas. Dah turun dan jalan then kena panggil. Kecoh nye. Haih..tapi walau apa pon, I ok je makan. Just feel like a dumb-dumb sikit la..apsal la ada error. Come to think of it, binder tuh pon tak update so really cannot put the blame on me (sedap kan hati). My boss pulak terlampau baik cakap it’s okay, it happens..yes boss..it happens but to a TL..jarang kot? Okok enough said. It’s tea time..chill with Nescafe..

No comments: