Wednesday, December 22, 2010

random talk with mika haris

Scenario 1:
MH: Nak McDonut (combination of McDonald and Donut)

Scenario 2:
Last Monday night before dia sleep…

MH: Nak Ipod
M: Haaa? Mika nak apa?
MH: Nak Ipod..aunty Nana
M: Ipad la sayang

Reason dia mintak sebab petang tuh bermain dengan Ipad aunty Nana sampai leka habis. Budak zaman sekarang.

Scenario 3:
On the same night…

MH: Nak nasi lemak
M: Kan dah malam..mika nak sleep dah kan
MH: Nak nasi lemak
M: Ok esok mommy beli
MH: Nak kek happy birthday
M: Kan Mika nak sleep dah..mana boleh makan kek.
MH: Naakkk..

Mommy kesian tak nak bagi..so makan kek la dia before tido. Tapi lepas tuh mesti kena gosok gigi dulu before tido. Btw aunty Ellie, Mika loves the cake! Delicious :)

I love to play doctor² atau emak² with him. I akan jadi the patient or the anak yang mengada

Scenario 4:
If main doctor²:

M: Sakittt…demam
MH: Demam? (Amik benda letak kat my dahi). Makan ubat
M: Tak naaakkk..tak sedap (this time I macam tiru gaya dia la)
MH: Naaakk…sikit je (betul² dia tiru gaya I nak bagi dia makan ubat sambil pegang mulut I dan masukkan syringe dalam mulut)

Scenario 5:
If main emak²:

MH: Nak pillow?
M: Nak..
MH: (lalu amik pillow dan angkat kepala I suruh baring atas pillow). Nak selimut?
M: Nak..
MH: (amik selimut dan selimutkan kaki). Nak milk?
M: Nak..
MH: Mika buat milk (amik milk dan bagi minum)
M: Uwaaa..(nangis ngada²)
MH: Mommy nak apa?? (Fed up oo dia pastu tak nak layan dah)

Conclusion is, dah boleh borak² and main² with him. Kekadang tuh memang letih nak layan sebab dia asyik cakap je..but apa² pon..BEST!

4 comments:

PuteriKureKure said...

pandainya mika!

tak sabar nak tunggu khalish pandai bercakap.

nazira aziz said...

haha kelakarrr lah

raF|za said...

intan,

hehe..budak² age ni cepat tangkap. kekadang tuh kta cakap dia ikut je..tu kena berhati² :) heheh..tuh la, sure tak terlayan nanti. tapi best!

raF|za said...

adik,

belajar dr aunty dia la ni..dut jr :P