Friday, December 3, 2010

mommy - the toughest job among all

Adoi drama sikit pagi ni. Mika lately sensitif sangat. Seriously I macam tak tahu nak buat apa dah kekadang tuh. Normal routine pagi, before I pergi kerja will drop him kat babysitter. Memang all this while I je yang hantar sebab I prefer macam tu. Since dia sekarang macam dah besar, susah la nak pujuk dia if nak pergi. Sometimes tuh ok jer..he will just go without any fuss but kalau kena mood tak baik ie today siap tantrum tak nak pergi semua la. Puas la pujuk..eeee..sensitif nye. But that will only happen time nak pergi je la..bila kat nursery dia ok je sampai petang I nak amik dia..dia boleh pulak tak nak balik..adoiii..I rasa one of the reasons Mika ni sensitif sebab dia manja! Yer la..he's the only toddler kat my side and receives full attention from everyone..so bila nak kena independent sikit mula la tantrum bagai. How la like this? Pening pening. Tetiba rasa nak gi vacation..macam I pergi Sydney with my friends the other day. Bukan la I tak nak spend time with Mika just that nak break away jap..penat, letih..hubby will never understand sebab he is not in my shoes..kalau dia cuti bukan nye dia duduk dengan Mika pon. See, baru anak sorang dah macam kelam kabut..again I salute those yang ada 2, 3 orang anak dan seorang housewife. Hebat la korang! Tapi serious..as miserable as it sounds, I still one another one ;) Despite all the madness and chaos..I really love being a MOMMY! Mikhail Haris, please behave and don't make mommy worry okay. Love you so much.

2 comments:

PuteriKureKure said...

masa2 camni je diorang akan ada sikit pangai yang. nanti bila dah besar sket, kita nak kiss dia depan kawan2 pon dia malu. apa lagi nak hug. nikmati momen2 yang ada skang ni. ok dear?

raF|za said...

intan,

tuh laa..kekadang tuh memang menguji iman betul. tapi betul gaks kan, dah besar nanti sure nak hantar gi skolah ke suruh drop jauh² :P nways, thanks awak!