Thursday, December 2, 2010

baby no more

This morning lepas dah siap² Mika datang kat I and he was pointing at my pants.."Ketat mommy, bukak" So funny..dia pon tahu ketat tuh apa ke?? Takde la ketat pon..just that dia macam stretch sort of like legging la but it's a pants. Sometimes I saja je cakap kat dia tak boleh button..sakit..terus je dia suruh I bukak pants. I think he knows a lot already. Also kalau dia tengah makan tuh dia cakap "Mika lapar.." or before nak hantar pergi nursery dia mintak "Makan dulu roti bakar baru pergi". His fav is toast butterscotch. Siap bawak bekal lagi. Day by day macam² la benda baru I discover. Tapi I paling geram kalau nak mandikan or tukar his pampers or anything la dia boleh reply "Taknak". Puas nak pujuk. At this moment, kesabaran sangat la penting. Memang sangat menguji betul. Dah besar dan makin banyak akal kan..macam² dia buat. Memang la bersyukur dia dah besar tapi still rindu time dia kecik² dulu. Mothers out there..ada tak rasa the same thing? :(

No comments: