Saturday, November 20, 2010

short getaway to the historical city

Hi! Hari tuh kan I pergi Melaka..so here are the pics. I dah save dalam draft malam tadi but too sleepy to post it. Now at my in-laws..tak buat apa-apa so I online la kejap. The thing is kalau balik sini macam memang nothing to do pon. More like lepak-lepak dan makan. Selalu balik pon sunyi je, the rest takde. Ok back to the story..let the photos do the talking yea

on the way..semua pon excited
we stayed at holiday inn..
have to take the straits view room sebab the one facing city dah fully booked
ok la.not bad
the room
took the deluxe room with king size bed. no WIFI connection in the room but they gave us 2 hours free to use the room internet..boleh lar!
view around the hotel
kat pic pool tuh ada hubby and mika in the background
mika excited semacam..semua benda pon nak usik
lagi i cakap NO lagi dia buat. memang tak leh duduk diam!
test swimming dulu dalam bathtub
the 1st and 2nd pic mika dalam cot tuh...dia pretending je tido. cheeky huh?
time ni dah nak pergi dinner
we went to muara sg duyong, jalan padang temu sebab paling dekat dengan town
about 5km kot..nak pergi umbai macam jauh dan takut pack
food not bad..tapi portion banyak la untuk 2 orang makan. we took ikan siakap, ikan cencaru bakar, sotong goreng tepung dan sayur kailan goreng cili
ni 2nd day..breakfast time. food spread cam biasa je

random photo of mommy and mika
2nd and 3rd pic..mika mengada suruh angkat time dalam lif and
last pic at pool..mommy terlebih excited nak mandi..mika macam takut-takut
 
 family photo
 
Okay that's it for cuti-cuti Malaysia for now. Maybe we are going for another holiday kot nanti. I love the quality moment and happy sebab Mika happy dan semua orang pon happy :) Walaupon kejap jer tapi puas hati gaks. Just that sebab ada anak kecik susah sikit nak jalan sana sini. Tunggu la Mika besar sikit then ok la kot (tapi time tuh sure cam ada anak kecik lagi kan? :P)

No comments: