Sunday, November 28, 2010

quiet sunday

Sunday memang I takde plan pon. But sebab bosan sangat duduk rumah and rasa nak bawak Mika jalan-jalan, I bawak dia pergi Parade and mintak my cousin teman sebab no way I boleh pergi with Mika dua orang je. My mom nak masak that morning, so I ajak je la my cousin sebab orang lain tak available. The good thing ada baby/kid is..boleh park kat tempat yang dikhaskan provided that you datang awal and that parking spot is available which one of the reasons why I suka pergi pagi-pagi. Less crowd and but the time nak balik je baru orang start ramai. Sangat convenient but I still feel macam ada je mall yang tak kids friendly lagi. Ok back to the story..sambil tolak-tolak stroller sempat jugak I shopping sikit-sikit. Normally kalau keluar, I memang jarang nak tolak tapi hari ni merasa la tolak naik turun ramp. Honestly speaking..ni macam 3rd time kot keluar with Mika and without hubby dan tiba-tiba rasa macam independent, dengan angkat stroller keluar masuk kereta, control Mika..kecoh eh, orang lain cam dah lama dah buat :P

Tak lama pon kat situ, pusing-pusing and by 12noon balik dah. One thing I suka kalau duduk Subang sebab dekat je nak gi mana-mana (Parade, Pyramid, Empire, Carrefour) so tak sampai 10 minit dah sampai rumah. Tak perlu nak pack barang banyak-banyak pon time nak keluar which is so different if we are coming from PH. Okay peeps, I am actually sleepy dah. Psssttt..wanna know something?? I cuti Monday and Tuesday...YEAY! Have a great week ahead everyone :)

No comments: