Sunday, November 28, 2010

makan-makan

We had a small makan-makan later on that evening. Tok Mak and Ellie's family ada kat sini coz my cousin nak convo this Tuesday so kebetulan mereka kat sini, my sis nak potong cake :) Yang best nye, dia pergi beli cake sendiri hence explains the HAHA on the cake and paling rajin la prepare tolong buat itu dan ini. Basuh pinggan pon dia gaks..wah, bagus la birthday girl! Tak ramai pon, kita-kita je. Umi as usual akan order dari this aunty yang bila masak mesti more than what we ask for, in a way untung la. Everytime we all order, mesti akan order roti jala..a MUST order dish. InsyaAllah Mika nye birthday nanti I nak order from her gaks. Food on that day adalah nasi minyak, ayam masak merah, daging kurma, karipap, roti jala and jelly.

my 2 cousins tengah tolong prepare kan cake
Mika ok je with them all..manja pon iye gaks sebab mereka sangat rajin melayan :)
majlis dimulakan dengan bacaan doa selamat
sibuk gaks dia nak potong cake
 
makan time!
the first pic..my cousin yang nak convo this tuesday
i love that 2nd photo..ceria je

Eventhough food banyak Mika ni fussy la sekarang. Dia tak makan benda-benda pelik. I sometime give up sebab tak tahu dia suka makan apa. Must ask his babysitter. Ke sebab takde kids his age so dia cam tak berlumba-lumba nak makan...mhmhmm..takkan nak makan ayam penyet je? Ok, that is something for mommy to think. I love my Saturday. Would be better if hubby tak kerja on weekend..life is incomplete without him..chewah!

No comments: