Tuesday, October 19, 2010

bubble it away

Ada pros and cons if rumah dekat dengan park ni. My house macam 4th from park. Pros memang banyak la kan, boleh lepak² and the kids happy la if dapat main kat sini also in the future kot² Mika nak main bola, badminton senang la. Other than that kalau family members datang dan rasa nak tukar angin picnic kat park ke boleh gak..cerita pasal cons, one if it Mika sekarang pandai dah ajak we all naik bicycle and pergi park. Usually dia buat perangai when his daddy is around la. Siap tarik² tangan sebab nak main kat sini. If driving towards home, sure lalu park so if dia ternampak and teringat nak lagi daddy is at home, memang kena bawak dia. If bawak dia pusing² naik bicycle for sure dia akan direct to this place, if ikut jalan lain mula la bising. Sometimes tuh terlebih horror sebab dia pandai nangis mengamuk² just because he wanted to go to the park. Sigh..memang kena banyak play tricks to distract him and his daddy..well..let's just say daddy dia too nice and lurus :D mommy dia selalu pandai trick dia..LOL ;)

Whatever it is, we will try to bring him out as often as we could. Boleh gaks cuci mata and exercise light². Light for me la yang malas ni.

daddy ke mika yang excited lebih ni with the bubbles
i love bubbles sebenarnya. time kecik dulu suka main ni sampai buat sendiri sabun tuh
mika dapat new trick, naik slide dari bawah. i yang sibuk jerit takut dia terjatuh ke apa. boys will be boys eh?

2 comments:

azrin said...

ija, maziz pun dah pandai naik dari bawah, ikut abang dia punya pasal.... mula2 i gerun jugak, skrg ni i biar jer, diaorg mmg suka explore, tapi kite kena la tgk2 kan, takut jatuh

raF|za said...

arin,

i first time nampak dia buat macam tuh, panic kejap. tapi bagus la derang explore kan. memang kena perhatikan :)