Wednesday, September 8, 2010

steamboat for iftar

Ni last Saturday's story. Iftar with abah's company together with his staffs at nearby steamboat restaurant, apa eh nama dia..Flaming Steamboat tak silap. Tapi satu pic kat kedai makan pon takde sebab keadaan sungguh busy, ramai orang dan pack! Nevertheless the food is marvelous. Everything is so fresh, and I wallop macam banyak jugak la oyster, prawn and crab. Tomyam dia pon not bad, sedap la. Just nasi goreng dia tak berapa. Variety of food to choose from tapi tak best sebab kena rebut-rebut dah la jalan sempit, slack part tuh. Price if tak silap RM20 plus per head, quite cheap with that selection of food! But bukan Abah yang belanja, his partner from next door office yang belanja :)

Dah makan hubby, my brother and I bawak Mika to Abah's office first. Biasalar, mana boleh lama-lama kat bawah. So ni some of the activities in the office. Kebetulan Abah's staff pon ada yang bawak kids, Mika macam hero lar. Dia siap suruh the kids masuk bilik Tok Bah dia.

conteng-conteng session
some of the hampers dapat, kat office punya to be distributed among the staffs
kat rumah pon dapat and I took one
muka garang konon..rambut dia tuh bukan basah kena air but peluh!
mommy nak join gaks
i know marker pen tuh tak elok for kids but bukan lama pon dia conteng pon
 sibuk nak main..kat rumah pon ada toy golf set tuh, habis dia pukul bola-bola masuk bawah meja
mika besar sikit ikut tok bah la main
at my dad's desk. still empty sebab tak fix lagi shelf etc.

The next day Sunday is my dad's birthday. He turned 55 this year..5955 :) Happy birthday Abah! Thank you for everything! Without you I could have nothing..boleh la ada something but totally not something like this house and car. My sister ada buat special dedication for him, so if you would like to read what she wrote, please click here! She writes better than me, tak tipu. I love you Abah. Semoga panjang umur dan di murahkan lagi rezeki so dapat la the children share sekali *amin* :):)

No comments: