Friday, September 3, 2010

nak baca ke? merepek jer ni

It's 10:20PM and temankan Mika sleep dengan I tertido sekali. Konon tak nak tido nak baring2 but gagal, tertido dengan jayanya. Dah la baru lepas makan, bagus eh Eeja? If I keep on doing this, naik la balik berat badan. Sheesh..semalam when I weighed myself, I have another 1kg plus to go to get to my pre-pregnancy weight but I bet mesti tak boleh kurang selagi ada tummy ni! To achieve that sangat impossible coz I tak rajin langsung nak wat sit up dan lepas makan tido..mana la boleh..tapi apa-apa pon, Alhamdulillah..I'm happy with myself now. With a lil bit of effort and discipline, mesti boleh buat..kot? hehehe..InsyaAllah.

Now I kat Subang. Normal routine if hubby kerja weekend and PM shift, Mika and I jadi nomad la, berkampung kat sini. This week sekali je berbuka kat PH. For Ifar today my mom masak ikan masak kicap, ayam kari, sayur kacang panjang goreng dan telur asin also ada leftover sup tulang semalam but bila I dapat ikan masak kicap lain tak pandang dah. Siap tambah 2 kali! See...macam mana ni??! Mika pon boleh tahan, tambah gaks dan dia suap sendiri. Semalam pon Iftar kat sini together with my uncle and my cousins. Well, bila dah ada anak susah nak bergossip panjang lebar macam dulu-dulu and I REALLY miss that but then again, life goes on kan..ada anak, then 2 orang anak, then 3 orang anak..ok cukup kot at least time tua-tua nanti ada la orang nak jagakan kita, I hope so! Ok sangat merepek dah. Activity for tomorrow, if takde apa nak gi Pyramid sat pagi then hantar pants Mika for alteration. Then petang Iftar with Abah's staffs kat his office area. Hubby is working tomorrow night but I do hope he could join us for Iftar. Tengok la macam mana..good night everyone and have a good weekend!

No comments: