Monday, September 20, 2010

laundry at own home the best

Sebab update ikut suka hati, nak cerita we all buat apa on raya ke-4. Orang lain masih beraya, jumpa relatives and all..I mean not everyone but almost all while hubby, Mika and me went to OU with a mission to find sandal raya Mika. Dah beli dah sebenarnya before puasa pastu tak perasan terkecik la pulak. Rugi je dah la mahal. Mika ada la dah pakai sandal tuh ke rumah bbsitter but dia jalan cam nak jatuh sebab kaki ke depan sangat. Camne nak describe eh..Imagine bila kita pakai kasut yang depan dia ada tapak pastu pakai sampai depan..camtuh la cam nak terjatuh. So shop hopping from one shop to one shop from new wing to old wing and last we settled with this one sandal kat Treehouse. Not bad la the collections there. Pasni cari situ je. The first sandal we bought jauh kat The Gardens, sungguh tak berbaloi

Believe it or not 1 tahun lebih pindah we all takde washing machine! Everytime nak basuh baju either send to dobi or bring back to Subang. Balik Subang buat laundry dari satu bag terus cam jadi 3 bag bila balik sini balik. Kesian kan?? Dulu reason takde washing machine sebab takde tempat nak letak then after extend belakang pon tak beli² lagi sampai la last Monday. We went to this electrical shop located at hubby's old house. According to him, price there cheaper. Well, he is right. We got our 42 inch tv from this shop too. 3 items we bought that day. Washing machine, vacuum cleaner and also iron. Yeay, puas hati dapat basuh baju dan hang kat rumah sendiri! Next project, wardrobe.




2 comments:

puterikurekure said...

oh,kt xleh hidup tanpa w/mchne. Hehe.

raF|za said...

tuh la, patut dr dulu dah beli. lama sangat nak dapat..hehehe