Wednesday, September 15, 2010

jalan raya and lunch

I ingat nak post je randomly, whichever day first sebab too many pics and story nak tulis. So mana ingat dulu goes first. Last Wednesday pergi visit makcik yang I panggil dia "Mak" yang tolong jaga kan I masa kecik-kecik dulu. Babysitter la kiranya. I duduk dengan dia since I was 3 months old sampai la 6 tahun. Lama tuh dan memang macam mak jugak la sebab parents kerja memang kena duduk situ. Dulu lagi la kan, Sabtu pon kerja..so 5.5 hari la I duduk rumah Mak. Tapi best kawan ramai dan juga ada 2 orang anak Mak yang suka layan kitaorang.

Rumah Mak dengan my old house tak jauh, selang 5 buah rumah camtuh. Sometimes bila time nak balik I tak nak balik rumah pon. Kalau kena marah je, I lari pergi rumah Mak. Apa-apa pon cari Mak. Memang tak terbalas jasa dia jaga I ngan my brother masa kecik. Sangat puas hati dapat jumpa dia tahun ni. Last jumpa time I kahwin then sampai Mika dah dekat 2 tahun baru nak jumpa balik. Kebetulan rumah makcik Abah around that area so singgah gaks.

After that ingat nak pergi lunch kat GEM then tukar plan pergi ke Ampang Park but parking full. Bad timing la sebab lunch time..if dapat parking pon sure kena tunggu nak makan kat Cozy Corner/House. Cari-cari tempat makan last² we all decide pergi Empire je. Back to Subang. Senang plus by the time sampai situ pon dah almost 2pm. We had lunch at Madam Kwan's. Balik from lunch, semua kepenatan dan kekenyangan and lepak Subang sampai petang.

Ok, enough with the talk. Let's see some pics.

before keluar rumah, sempat i menyelit
time ni i suruh dia buat bibir aunty zira..well my sis punya style ni :P

keriangan kamu..tangan tak lepas phone
my brother and me dengan Mak and Atok 
(atok tuh her husband tak tau why we all panggil dia Atok)

letih dan lapar dan haus
lupa nak bawak bib dia, pakai tissue paper je
bowl depan my sis tuh hubby punya, my sis memang suka habiskan food orang
in a way bagus lar :D
cheeky boy

No comments: